23948sdkhjf

Rebteknisk murerarbejde skaber luft i budgettet

Hængende i reb og seler har Rebteknikeren ApS løst opgaver i højden for mere end 500 boligforeninger siden etableringen i 2009 – en service, som sparer tunge udgifter til stilladser og lifte. På baggrund af den stadig stigende efterspørgsel har virksomheden for nyligt etableret en særskilt murerafdeling, som er specialiseret i at imødekomme boligforeningernes behov.

Rebteknik – eller erhvervsklatring, som det også kaldes – er godkendt af Arbejdstilsynet til højdearbejde og gør det muligt at bevæge sig frit rundt på bygninger med vanskelige adgangsforhold. En metode, som andelsboligforeningerne for alvor har fået øjnene op for, når tag og facade skal repareres eller vedligeholdes. De fleste små og mellemstore opgaver kan nemlig løses via rebteknik, og dermed undgår man dyre omkostninger forbundet med traditionelle arbejdsmetoder.

”Mange gange er udgiften til stilladser højere end selve arbejdet, der skal udføres. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt, når det er en af bestyrelsens vigtigste opgaver at få økonomien til at række længst muligt”, forklarer Jacob Vestervang, adm. direktør hos Rebteknikeren ApS.

Ny murerafdeling i fuldt flor

Rebteknikeren har haft nok at tage sig til siden stiftelsen for cirka 10 år siden. En støt stigende interesse for arbejdsmetodens mange muligheder og besparelser har resulteret i konstant vækst og oprustning af medarbejderstaben, som i dag tæller mere end 20 ansatte i travle perioder. Senest har Rebteknikeren valgt at etablere en murerafdeling, som fremover skal håndtere den store efterspørgsel på reparation og vedligehold af facader, tage, brandkamme, skorstene, tagrender og kviste hos landets boligforeninger.

”Vi har altid udført denne type opgaver, men nu foregår det i en nyoprettet murerafdeling, som vores dygtige medarbejder gennem 7 år, Theis Schmidt Havmand, har fået ansvaret for. Sammen med vores bygningskonstruktør kommer han til at have den primære kontakt med boligforeningerne og stå for besigtigelserne. Planen er også at ansætte tre nye murere til april”, fortæller Jacob Vestervang.

Fleksibel og transparent vedligeholdelsesmodel

Alle andelsboligforeninger er forskellige og har individuelle behov. Derfor tilbyder Rebteknikeren en fleksibel vedligeholdelsesaftale, der indebærer en faglig gennemgang af bygningens udvendige stand, hvor opgavernes påtrængende nødvendighed vurderes i henhold til foreningens rådighedsbeløb.

”Vi giver et overslag på dét, der kan løses inden for budgettet, mens mindre kritiske opgaver udskydes til senere år. Vi har en bred vifte af boligforeninger, som kommer hvert år for den faglige gennemgang, og hvis det viser sig, at der ikke er behov for udbedringer, så fortæller vi det åbent til kunden, der sætter stor pris på fleksibiliteten og gennemsigtigheden i modellen”, forklarer Jacob Vestervang og peger på en konkret opgave, som Rebteknikeren oplever særlig stor interesse for:

”Den seneste tid har vi udført en del overstrygning af tage. Tidligere har man enten udskiftet taget, når det har udtjent sin levetid, eller man har understrøet det indefra. Understrygningen falder dog ned med tiden og kræver derfor en del vedligeholdelse. Ved at overstryge taget med en bitumenfugemasse kan vi forlænge dets levetid, og det giver boligforeningen nogle år til at spare sammen til en udskiftning, der typisk koster en formue”, udtaler han.

Renovering på boligforeningens vilkår

Gennem årene er nye forretningsområder blevet afprøvet og senere fravalgt, men boligforeninger har været blandt Rebteknikerens kernekunder lige siden begyndelsen. Det har resulteret i en specialiseret tilgang med udgangspunkt i målgruppens specifikke behov.

”Det er et kundesegment, som vi har holdt fast i og kun er blevet bedre til at servicere. Boligforeninger er en særlig størrelse, fordi bestyrelsen består af privatpersoner, som udelukkende har denne funktion i deres fritid. Det stiller nogle helt andre krav til planlægning og koordinering, end man eksempelvis oplever, når man arbejder med industri eller erhverv”, fortæller Jacob Vestervang og fortsætter:

”Vi er et håndværkerfirma, som har projektledere og administration, der er i stand til at håndtere denne type byggeprojekter. Vi sørger altid for at tilpasse vores arbejdsflow efter boligforeningens behov og stiller gerne op til bestyrelsesmøder uden for almindelig arbejdstid, hvis der er nogle aspekter, som de gerne vil have afklaret. Endelig har vi nogle glade håndværkere, som ikke blot er fagligt dygtige, men også høflige og hensynsfulde i hele renoveringsforløbet”, udtaler han til slut.

  • Rebteknikeren udfører inspektion, montage, reparation og vedligehold i højden inden for byggeri, industri og infrastruktur.
  • Alle håndværkere er certificerede erhvervsklatrere, fagudlærte inden for tømrer, murer, smedeeller malerfaget og følger Arbejdstilsynets AT vejledning 2431 for arbejde i højden med reb.
  • Når opgaven tilgås oppefra behøver man ikke at tage højde for pladsmangel eller skrøbelig belægning en gennemgående udfordring i mange (københavnske) baggårde.
  • Rebteknikeren har specialiseret sig i at løse store og små opgaver for landets mange boligforeninger og benyttes fast af flere administrationshuse (bl.a. Jeudan) til denne type projekter.

Læs mere på www.rebteknikeren.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094