23948sdkhjf

To tredjedele af varmepumper snyder med mærkningen

32 ud af 53 luft til luft-varmepumper lever ikke op til kravene for A-mærket, som de ellers smykker sig med. Nyt mærke skal sikre høj standard.
Energistyrelsen har kontrolleret 53 luft til luft-varmepumper. 32 af dem lever ikke op til A-mærket.

- Desværre viser vores gennemgang af varmepumper på det danske marked, at langt over halvdelen ikke lever op til kravene for at have A-mærket, siger Bjarke Hansen, akademiingeniør i Energistyrelsen.

For nyligt blev Go' Energimærket, en efterfølger til det tidligere Elsparemærke lanceret. For at være sikker på, at varmepumpen er korrekt mærket, og samtidig kan holde et sommerhus varmt vinteren over, anbefaler Energistyrelsen at vælge en pumpe med Go’ Energimærket.

Disse varmepumper kan sættes til en minimumstemperatur ned til 8-12 °C. Det betyder også, at temperaturen kan sættes ned om natten og når der ikke er folk i sommerhuset.

I Danmark er det kun tilladt at installere luft til luft-varmepumper med A-mærket. Energistyrelsen skal nu i gang med at rydde op i markedet. Hvis leverandørerne ikke følger kravet om, at de ikke-godkendte varmepumper bliver fjernet fra det danske marked, så bliver de politianmeldt.

Læs mere om Energistyrelsens kontrolresultater på www.ens.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078