23948sdkhjf

Bøde bremser ikke polsk byggefirma

Det polske firma CKJ Enterprise fortsætter arbejdet og undlader at betale bøder, som Arbejdsretten flere gange har idømt det at betale.
Flere domme i Arbejdsretten lader ikke til at have påvirket det polske entreprenørfirma CKJ Enterprise.

Arbejdsretten har to gange dømt selskabet til at betale bod, som med procesrenter samlet løber op i 713.000 kr. Flere forsøg på at inddrive pengene – både via advokat, foged og politi – har endnu ikke virket. Det skriver 3F.dk.

Kan ikke identificeres
Sagen ligger nu mellem Fogedretten og Nordsjællands Politi.

Fogedretten mener ikke, at politiet bruger nok ressourcer på at pågribe direktøren for CKJ Enterprise, Kryzstof Capar. Modsat er politiet ikke i stand til juridisk at identificere direktøren og fremstille ham for Fogedretten.

Sværere bliver det, at entreprenørfirmaet ifølge 3F.dk flytter rundt i landet og direktøren opgiver forkerte oplysninger til myndighederne.

Palle Bisgaard, forhandlingssekretær fra 3F's byggegruppe, kalder det bekymrende, at myndighederne tager så let på en juridisk afgørelse fra Arbejdsretten. Han henviser til et forslag fra BAT-kartellet om at etablere en tværgående specialenhed med kompetencer fra SKAT, politi, Arbejdstilsyn og andre relevante myndigheder til at øge kontrollen med udenlandske firmaer i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094