23948sdkhjf

Havneprojektet tager form

Der foreligger nu konkrete, private byggeprojekter for ca. 160 mio. kroner på havnen i Sønderborg. Flere er så langt fremme, at der kan arbejdes konkret med lokalplaner.
- Det er en fornøjelse og sandelig også vigtigt, at det private og det offentlige evner at realisere vores fælles visioner for vores kommune. De konkrete byggeplaner understreger fremdriften i Havneprojektet trods de vanskelige tider.

Det siger Peter M. Clausen, formand for Havneselskabet, der er en central aktør i den ambitiøse omdannelse af havnen i Sønderborg.

Han oplyser, at arbejdet med at forny kajindfatningerne nu er så langt fremme, at entreprenøren forlader pladsen sidst i oktober. Til foråret kommer entreprenøren tilbage og færdiggør kajen, når et nyt boligbyggeri ved det såkaldte Ewers Pakhus er gået i gang.

Kommunale investeringer
I begyndelsen af 2012 igangsætter Sønderborg Kommune arbejdet med at etablere en stenkastning foran kajen, og i foråret 2012 starter arbejdet med at omlægge Nr. Havnegade nord for Kongebroen.

Politisk har man desuden besluttet at arbejde videre med planerne for et nyt multikulturhus, og målet er, at byrådet kan sende et forslag i offentlig høring enten sidst på året eller i begyndelsen af 2012.

Lokalplaner for kontorbebyggelse klar i november
Nord for Kongebroen skal der opføres to kontorbygninger på i alt 7.150 m². Entreprenørfirmaet A. Enggaard opfører den nordligste af de to bygninger og muligvis også den anden.

Arkitekt på bebyggelsen er Schmidt Hammer Lassen, som nu er kommet så langt med projektet, at forslaget til lokalplan kan offentliggøres sidst i november måned.

Med udgangspunkt i Frank Gehrys masterplan for området har arkitekterne skabt et byggeri med trinvist stigende bygningshøjde op til 5-6 etager. Bygningernes facader vil fremstå robuste i en bronzeret farve, afstemt i forhold til den røde farve, som den bagvedliggende gamle by udtrykker.

Nordvest herfor er der planer om at opføre et fire etager højt boligbyggeri på 1.000 m². Her foreligger der indtil videre et skitseforslag, udarbejdet af tegnestuen Bjarke Ingels Group.

Indholdet i denne artikel bygger på informationer fra Sønderborg Kommunes nyhedsbrev.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141