23948sdkhjf

Lille stigning i elektrikeres ledighed

Arbejdsløsheden blandt unge elektrikere kom i september under 9 procent. Til gengæld steg den samlede ledighed blandt elektrikere lidt fra august til september.
Efter at være faldet en smule hver måned siden marts, steg bruttoarbejdsløsheden blandt elektrikerne en anelse fra august til september.

Mens arbejdsløshedsprocenten blandt medlemmerne i El-fagets arbejdsløshedskasse i august var 4,56 %, er tallet for september steget til 4,67%. Altså en stigning på 0,12 %. Det dækker over nogle få færre ledige, mens lidt flere er på aktivering og i jobtræning.

Den hidtil højeste arbejdsløshedsprocent i år var 7,15 % i marts. Siden er den faldet i små ryk hver måned – altså indtil september.

– Når tallene viser, at der er lidt færre ledige og lidt flere på aktivering, er det fordi, folk har været ledige i længere tid. Det er jo ikke særligt positivt, selv om det er små tal, vi snakker om, siger næstformand i Dansk El-Forbund Jan Jensen og fortsætter:

Godt nyt til de unge
Men selv om septembertallet markerer en lidt negativ udvikling, gemmer statistikken også en god nyhed: Arbejdsløsheden blandt de 20-24-årige faldt fra 9,85 % i august til 8,89 % i september. Altså et fald på næsten én procent.

Arbejdsløshedsprocenten blandt de unge har været tårnhøj gennem hele 2011, og august var den første måned, hvor den kom under 10. I januar var 15,34 procent af de 20-24-årige arbejdsløse.

– Når det gælder de unge, er udviklingen jo særdeles glædelig. Vi nærmer os næsten en halvering af arbejdsløshedsprocenten i forhold til årsskiftet, hvor den var uhyggeligt høj. Men med fare for at lyde som en gentagelse af mig selv, så er de næsten ni procent stadig for mange. Men det går helt sikkert den rigtige vej, afslutter Jan Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159