23948sdkhjf

ELINDCO har i 50 år bygget sygehuse til danskerne

Som en zig-zag formet hjertefrekvens ligger Rigshospitalets nye Nordfløj mellem det travle hospitalsområde og den fredelige Fælledpark på Østerbro i København. Her har entreprenørvirksomheden ELINDCO gennem de seneste 6 år stået i spidsen for apteringsentreprisen.

Med afleveringen af Rigshospitalets nye Nordfløj har ELINDCO overdraget et imponerende byggeri til Region Hovedstaden, som forventer at tage den nye fløj i brug i løbet af marts måned.

Den syv etager høje bygning på 54.000m2 er ELINDCOs til dato største hospitalsbyggeri og et højdepunkt i virksomhedens 50-årige historik med sygehusbyggeri.

Flad organisation og fastholdelse af medarbejdere

Sygehusbyggerier er tit komplicerede, og der er ofte mange ændringer, da udviklingen indenfor sundhedssektoren går rigtig hurtigt.

”En af nøglerne til vores succes er, at vi formår at fastholde organisationen fra start til slut. Et godt samarbejde mellem ELINDCO og bygherre, rådgivere og samarbejdspartnere bygges op gennem projektet, hvor vi lærer hinandens måder at arbejde på at kende. Derved skabes den tillid og respekt, der får et samarbejde til at blomstre og det er bedst, når det er de samme personer der bidrager gennem hele projektet - også når det forløber over 6 år”, fortæller afdelingschef Christian Bay Dietz.

Hvis projektet skal lykkes, skal den enkelte lykkes

På Nordfløjen har ELINDCO stået i spidsen for den omfattende apteringsentreprise, der omfatter flere fagligheder. I sådan en sag er der mange grænseflader og indbyrdes afhængigheder på tværs af fagene. Det stiller krav til en stram styring, overblik over projektet og et
effektivt samarbejde mellem de forskellige fag og bygherreorganisationen.

”Selvom byggeriet er i stor skala, skal alle led inddrages. På Nordfløjen er vi lykkedes med at inddrage alle fra håndværkeren på gulvet til mesteren hos de samarbejdspartnerne, der er med til at skabe projektet for os. Der skal skabes et ejerskab hos den enkelte for at løfte processen, og det opnås kun ved inddragelse”, fortsætter han.

Løsningsorienteret kultur og dialog i øjenhøjde

En ærlig dialog mellem de mange aktører er vigtige forudsætninger for en god byggeproces. På Nordfløjen blev der sammen med bygherre og rådgivere skabt en kultur, hvor løsninger blev skabt i en åben og direkte dialog på pladsen, i kantinen eller i mødelokalet fremfor kommunikation gennem e-mails.

”De færreste projekter kan gennemføres uden uenigheder, men evnen til at løse dem afhænger i høj grad af, hvordan parterne kommunikerer. På Nordfløjen lykkedes det sammen med bygherre og rådgivere at fastholde den gode tone og ærlige dialog. Det har helt sikkert været med til at sikre, at vi i dag kan se tilbage med stolthed på dette imponerende byggeri”, slutter Christian Bay Dietz.

FAKTA
• ELINDCO er stiftet i 1968 af Erik Lind og har hovedsæde i Jyllinge.
• Apteringsentreprisen på Herlev Hospital i 1971 satte for alvor gang i ELINDCOs vækst
• ELINDCO har i dag omkring 170 medarbejdere og omsætter for omkring 600 mio. kr.
• Udfører pt. tag- og kompletteringsentreprisen på Nyt Hvidovre Hospital, samt murer- og gulventreprisen på Herlev Hospital.
• Skal udføre facade- og tagentreprisen samt apteringsentreprisen på Ny Psykiatri Bispebjerg. Arbejderne skal i gang sommeren 2020.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094