23948sdkhjf

Musikskoleprojekt til 10 millioner i Holstebro

Arkitektfirmaet Vilsbøl og Poulsen A/S har tegnet den nye orkestersal ved Holstebro Musikskole. Byggeriet begynder i dag.
Holstebro Musikskole er med en ny orkestersal og fleksible undervisningslokaler på vej til at få landets mest attraktive rammer for udvikling af musikalske talenter.

Projektet omfatter opførelse af orkestersal og undervisningslokaler til rytmisk musik og slagtøj - et byggeri på ca. 680 m2. hermed skabes nogle af landets allerbedste rammer for musikalsk talentudvikling.

Byggeriet er muliggjort via en bevilling fra Færchfonden og Holstebro kommune på samlet 10 millioner kr.

Lokaly arkitektfirma vandt konkurrencen
Det er arkitekterne Vilsbøll og Poulsen MAA A/S, der sammen med de to nyuddannede arkitekter Mads Haaber Thomsen og Michael Bop Petersen vandt konkurrencen om at tegne musikskolens nye sal.

I alt deltog tre firmaer i arkitektkonkurrencen. Ud over Vilsbøl og Poulsen A/S var det Holstebro Arkitektkontor og A2 Arkitekterne, Holstebro.

Licitationen på byggeriet blev afholdt den 27. september:

- Der blev på licitationen givet rigtig gode priser, hvilket betyder at byggeriet kan udføres som planlagt. Vi glæder os nu til spadestikket, så vi kan komme i gang, siger arkitekt Jens Vilsbøll fra Vilsbøll og Poulsen.

Første spadestik blev taget den 14. oktober. Byggeriet forventes at stå færdig til sæsonstart august 2012, hvor skal anvendes af Holstebro Musikskole i driftsfællesskab med OrkesterEfterskolen og Orkester MidtVest.

Fakta om orkesteralen
• Byggeriet er på ca. 680 m2, hvoraf selve salen udgør 280 m2.
• Salen er optimeret til akustisk og klassisk musik, men da efterklangen kan reguleres automatisk, kan den også bruges til fx rockmusik.
• Salen skal anvendes i fællesskab mellem de tre institutioner på Bisgårdmark: Holstebro Musikskole med det nye MGK-center for Midt-og Vestjylland, OrkesterEfterskolen og Orkester MidtVest
• Foruden salen er der tre store undervisningslokaler til slagtøj og rytmisk musik samt et stort foyerområde
• Den samlede pris er kr. 10 millioner + moms, hvoraf Færch betaler kr. 7 millioner og Holstebro Kommune kr. 3 millioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093