23948sdkhjf

Første spadestik på Novo Nordisks nye domicil

Byggeriet af Novo Nordisk nye domicil til ca 700 millioner er i gang. MT Højgaard er totalentreprenør på projektet, som er udformet af Henning Larsen Architects.
Et af de mest spændende erhvervsbyggerier i nyere tid begynder nu at tage form.

Første spadestik på det nye domicil til Novo Nordisk blev taget i formiddags, da Gladsaxe Kommunes borgmester, Karin Søjberg Holst, og Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, satte sig i hver sin gravemaskine og under kyndig instruktion fra to af MT Højgaards medarbejdere fik styret grabben i jorden.

Prestigebyggeri
MT Højgaard er totalentreprenør på byggeriet, og koncerndirektør Jens Nyhus lagde ikke skjul på, at der for bygge- og anlægsvirksomheden er tale om et prestigeprojekt. Blandt andet understregede han i sin tale, at selv om der er to år til byggeriet skal stå færdigt, er MT Højgaard allerede i gang med at planlægge afleveringsfasen, så byggeriet kan afleveres helt uden fejl og mangler.

- Hidtil har det desværre kendetegnet byggebranchen, at kundernes medarbejdere er blevet forstyrret af håndværkere længe efter indflytningen, fordi der mangler en loftsplade, en stikkontakt eller der er sjusket med malingen. Sådan bliver det ikke her. Vi arbejder på at sætte en ny dagsorden inden for byggeriet, hvor det er slut med ubehagelige overraskelser. Så den dag I flytter ind, er vi rykket ud, lovede Jens Nyhus fremmødte medarbejdere og ledelse fra Novo Nordisk.

Værdi fra første dag
Novo Nordisk skal samle omkring 1.100 medarbejdere i to nye bygninger, som får et samlet etageareal på godt 50.000 kvm. Bygningerne er tegnet af Henning Larsen Architects, der har taget udgangspunkt i insulinmolekylets form. Ambitionen er at skabe et dynamisk og inspirerende arbejdsmiljø, og der er lagt vægt på energioptimerede løsninger vedrørende lys, luft og energiforbrug.

- Jeg er overbevist om, at det nye domicil vil tilføre Novo Nordisk stor værdi mange år frem i tiden. Og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at processen med at skabe værdi begynder allerede i dag med det første spadestik, siger Jens Nyhus.

Fakta:
Bygherre: Novo Nordisk
Totalentreprenør: MT Højgaard
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Rådgiver: Alectia
Landskabsarkitekt: SLA
Bebygget areal: 8.800 kvadratmeter
Samlet etageareal: 50.500 kvadratmeter
Hvor: Bagsværd, hjørnet af Smørmosevej og Krogshøjvej
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125