23948sdkhjf

Dansk El-Forbund ønsker sociale klausuler

Det er ikke nok at gå ad frivillighedens vej når der skal skaffes praktikpladser på el-området, lyder budskabet fra Dansk El-Forbund.
– Vi står generelt og mangler næsten 9.000 praktikpladser, og på el-området er der gennem flere år indgået markant færre uddannelsesaftaler end tidligere. Samtidig viser alle prognoser, at der om få år vil være stor mangel på faglærte elektrikere. Der skal altså ske noget på uddannelsesområder her og nu, og erfaringerne viser, at det ikke er tilstrækkeligt med en gulerod til arbejdsgiverne.

Sådan siger formanden for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen som en reaktion på udtalelser fra direktøren for Københavns Tekniske Skole Mogens Nielsen.

Tilskud har ikke skabt de ønskede resultater
Efter regeringens udspil om sociale klausuler, der vil forpligte arbejdsgivere til at tage et bestemt antal lærlinge i forbindelse med offentlige udbud, sagde Mogens Nielsen i Radioavisen, at der ikke er basis for restriktive påbud, og at situationen kan klares ad frivillighedens vej.

I sin kritik henviser forbundsformanden bl.a. til, at arbejdsgiverne har en gulerod på 70.000 kroner i tilskud ved uddannelseskontrakter.

– Vi har ganske vist set, at der forskellige steder er indgået frivillige aftaler om sociale klausuler, og dem bakker vi 100 procent op om. Dansk Byggeri skal have ros for de aftaler, de har indgået. Men det er altså langt fra nok, og derfor falder regeringens initiativ som regn i en tørkeperiode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11