23948sdkhjf

Cradle-to-Cradle på plakaten i Silkeborg

Virksomheder får nu en unik mulighed for at idéudvikle med manden bag Cradle-to-Cradle-princippet.
Kan en virksomheds hensyn og miljø og omgivelser blive en overskudsforretning? Ifølge Michael Braungart, der har udviklet Cradle to Cradle princippet er svaret: ”Ja!”.

Den 26. oktober besøger Braungart Silkeborg – både for at fremlægge sine tanker og principper, men helt ekstraordinært også for at afholde en workshop med en gruppe virksomheder.

- Braungart har nogle tanker og idéer, der allerede har fundet fodfæste på verdensplan. Eksempelvis bygges der i både Holland og Kina hele byer efter hans filosofi. Desuden arbejder nogle af de største virksomheder med principperne, hvor kravene også sendes videre til underleverandørerne. Jeg er overbevist om, at der er en lang række virksomheder der kan få helt konkrete idéer og forretningsmuligheder ud af et møde med Braungart, siger Torben Vilsgaard, direktør i erhvervSilkeborg der er initiativtager til besøget.

Først til mølle
Arrangementet den 26. oktober indeholder udover foredraget med Braungart også indlæg fra den første C2C-certificerede danske virksomhed, Gabriel A/S. Desuden vil der også være et indlæg fra Esbensen Rådgivende Ingeniører om Cradle to Cradle i byggeriet, og så den eksklusive workshop hvor virksomheder kan få direkte sparring med Michael Braungart.

- Workshoppen skal være med tid til direkte sparring med Braungart. Derfor er der et begrænset antal pladser som fordeles efter "først-til-mølle" princippet, fortæller Torben Vilsgaard.

Fakta om Cradle-to-Cradle
Cradle-to-Cradle, som på dansk er oversat til Vugge-til-Vugge, går i korte træk ud på at designe vores levevis og moderne forbrugsgoder på en sådan måde, at vores affald bliver næringsstoffer for fremtidige generationer af produkter, råmaterialer og sunde levende organismer.

I stedet for at fremstille produkter, der ved slutningen af sin brugsperiode bliver til forurenende affald, fokuseres der på at designe med hele livscyklussen for øje.

Cradle-to-Cradle handler ikke om at producere genstande, der reducerer miljøpåvirkningen. Det handler heller ikke om at gå tilbage til en livsstil, hvor vi forbruger mindre. Idéen er at skabe produkter, huse og byer, som aktivt bidrager til livscyklussen og forsyner fremtidige generationer med et produktionsgrundlag og sunde levende systemer.

Læs mere på www.erhvervsilkeborg.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078