23948sdkhjf

Hård kritik af omlægning af håndværkerfradraget

Den nye regerings afskaffelse af Boligjobordningen til fordel for et energirenoveringstilskud vil koste mindre håndværkere opgaver, frygter Håndværksrådet og Dansk Byggeri.
Antallet af håndværkere, som vinde ordrer på et fradrag til privates håndværksopgaver, ser ud til at blive reduceret.

Den nyvalgte regering ønsker at fjerne Boligjobplanen, som giver private et fradrag på 15.000 kr. for opgaver i hjemmet, og i stedet indføre et fradrag målrettet energirenoveringer.

De udsigter modtages med skepsis af branchens organisationer. Det skriver Avisen.dk.

Bør bevare Boligjobplanen
Håndværksrådet er skarp i kritikken, og henviser blandt andet til gode erfaringer i Sverige, hvor en ordning lig Boligjobplanen har været en succes:

- I stedet for at afskaffe fradraget på de 15.000 kr. burde den nye regering i stedet hæve fradraget. Det vil kunne give tusindvis af nye arbejdspladser og så oven i købet være selvfinansierende, sådan som man kender det fra Sverige, siger direktør i Håndværksrådet, Ane Buch.

Mere positiver overfor et tilskud for energirenoveringsopgaver er Dansk Byggeri. Dog så organisationen også gerne Boligjobplanen bevaret, da det ellers vil koste i håndværksvirksomhedernes ordrebøger:

- Der vil være en del mindre håndværkere og erhvervsdrivende, som nu går glip af opgaver, som de havde planlagt efter. De er forståeligt nok skuffede, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, til Avisen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126