23948sdkhjf

Rebild søger totalentreprenør til infoportal

Processen med at etablere en ny informationsportal i Rebild Bakker er så langt, at der nu skal findes totalentreprenører, der kan etablere både bygning og formidlingskoncept.
Siden 2009 har Rebild Kommune og en række lokale aktører arbejdet på at etablere en infoportal i Rebild Bakker – og i foråret valgte Realdania at bidrage med økonomisk støtte til projektet. Byrådet har afsat 6 mio. kr., Realdania har givet 8 mio. kr. og Det Obelske Familiefond har givet 3,315 mio. kr.

Infoportalen skal give de besøgende en endnu bedre oplevelse af Rebild Bakker. Selve portalen er en bygning på ca. 400 kvm. der skal indeholde udstillinger og informationsmateriale der leder den besøgende videre ud i området. Samtidig får turistbureauet til huse i bygningen.

Det er ikke blot kravene til informationsdelen der stiller store krav til entreprenøren – udformningen af bygningen er også en udfordring.

- Formålet med bygningen er ikke at gæsterne skal bruge deres tid inden døre – de skal tværtimod ud i naturen til alle oplevelserne. Vi ønsker en infoportal der ikke falder i øjnene på grund af sin størrelse, men til gengæld har nogle unikke kvaliteter i arkitekturen. Vi vil gerne have en markør i landskabet, men samtidig en bygning der fungerer i et samspil med området som helhed, hvorfor såvel trafikale forhold som forholdet til øvrige omkringliggende bygninger og arealer skal inddrages i overvejelserne, siger kommunaldirektør Erik Odder.

Tidsplan og proces – projekt og planlægning i samspil
Nu er processen kommet så langt at der skal findes totalentreprenører der kan løfte opgaven med at etablere både bygning og formidlingskoncept. Derfor udskrives der nu en konkurrence, som indledes med en prækvalifikation, hvor firmaer der er interesserede kan give sig til kende.

Der sigtes mod at 5 – 7 firmaer anmodes om konkrete forslag. I løbet af dec. 2011 påregnes der en afklaring af hvilket projekt Rebild Kommune og Realdania ønsker at arbejdet videre med.

Sideløbende med ovennævnte arbejdes med det planlægningsmæssige grundlag for projektet omfattende såvel lokalplanlægning som afklaring af vejforhold. Det påregnes, at der primo 2012 kan fremlægges et konkret forslag til lokalplan til høring.

Der sigtes herefter mod at der i løbet af foråret 2012 – i et gensidigt samspil – kan ske en afklaring af det planlægningsmæssige grundlag for projektet samtidig med at der sker en nærmere konkretisering af byggeri og projektindhold. Herefter kan et egentligt byggeri starte medio 2012 med forventet afslutning i foråret 2013.

Sidste frist for prækvalifikationsansøgning er onsdag d. 12. oktober 2011 kl. 12.00.
Læs mere om prækvalifikationen på www.rebild.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097