Arkitektstuderende sætter deres præg på Aarhus’ udvikling
I projektet Aarhus Urban Lab arbejder 800 arkitektstuderende med at udvikle og gentænke arkitekturen i Aarhus.
Kernen i projektet er 800 arkitektstuderende, som det kommende halve år giver deres svar på på spørgsmål som, Hvordan gør vi Aarhus til en grønnere by? Hvordan kan vi gentænke byens rum? Hvordan bliver Aarhus et centrum for kreative aktivitet? Det skriver Jyllands-Posten.
Samarbejde med private og kulturinstanser
Centralt i projektet er, at alt arbejdet tager udgangspunkt i byen:
- Dels er der en række aktuelle problemstillinger, som det er relevant at tage op, og som er motiverende for de studerende; dels giver det mulighed for at vise, hvad de studerende kan, og vi får mulighed for at bidrage til byens udvikling, forklarer Louise Heebøl, der koordinerer aktiviteterne i Aarhus Urban Lab.
Som led i Aarhus-temaet samarbejder skolen med en række instanser i byen. Herunder flere afdelinger i Aarhus Kommune, Kulturhovedstad 2017 og Kulturnat Aarhus, private virksomheder og forskellige græsrodsorganisationer
Når Aarhus-semesteret slutter i januar måned, bliver det muligt for offentligheden at deltage i kritikken af de studieprojekter, der kommer ud af forløbet. Kritikken skal efter planen lægges forskellige steder i byen, så borgerne får mulighed for at overvære og deltage i processen.