23948sdkhjf

Frederiksberg renoverer plejeboliger for 800 millioner

En enig kommunalbestyrelse har indgået en aftale, som vil erstatte kommunens utidssvarende plejeboliger med moderne kvalitetsbyggeri.
I 2005 indgik kommunalbestyrelsen det første forlig om modernisering af plejehjem.

Planen tilpasses hvert år og omfatter nu byggeri af tre nye plejeboligcentre samt ombygning af otte eksisterende plejehjem. Moderniseringerne forventes tilendebragt i 2021, og til den tid vil den samlede anlægsudgift være ca. 800 mio. kroner.

- Aftalen betyder, at vi fortsætter den storstilede og nødvendige modernisering af plejehjemmene. Derudover er der med aftalen skabt mulighed for at modernisere nogle af de sociale botilbud, som vi i løbet af de næste år vil bringe op i samme høje boligstandard. Jeg konstaterer også med stor tilfredshed, at alle partier i kommunalbestyrelsen fortsat står sammen om vores langsigtede plejehjemsmodernisering, udtaler borgmester Jørgen Glenthøj.

Den nye aftale indeholder fire hovedelementer:
Søndervangs Beskyttede Boliger indfases til plejeboliger som en del af plejehjemmet Søndervang med start 1. januar 2012.

Plejehjemmet Betty Nansen flytter adresse og omdannes til socialt botilbud. De nuværende beboere på plejehjemmet vil i marts 2013 blive flyttet til Kredsens Hus.

Akaciegårdens ombygningsprojekt planlægges udvidet, og plejehjemmet vil efter ombygningen omfatte i alt ca. 100 boliger.

Sophie Amaliegårdens plejeafdeling udfases på sigt og lukkes i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11