23948sdkhjf

Murerfirma går lige til kanten

Næste etape af nedtagningen af den nedstyrtningstruede Mårup Kirke er gået i gang.
Få meter fra Vesterhavets kyst er Lønstrup Ny Murerforretning i gang med en noget utraditionel opgave.

Sammen med Nationalmuseet er murerfirmaet i gang med at nedtage resterne af Mårup Kirke, som bogstaveligt talt er ved at styrte i havet.

Nedtagningen af Mårup Kirke, som er ejet af Miljøministeriet, blev indledt i efteråret 2008, hvor kirken på få måneder ændrede status fra forblæst vestjysk landsbykirke til både at være en fornem romansk teglstensbygning og en ruin.

Tæt samarbejde mellem murere og historikere
Det arbejde er nu genoptaget, da grænsen mellem kirke og klint er nået de - i handlingsplanen for kirken - minimale 6 meter.

I forbindelse med at nedtagningen blev påbegyndt i 2008 anmodede Kulturarvsstyrelsen Nationalmuseet om at dokumentere bygningen, for derved at hente ny viden om middelalderens kirkearkitektur og bygningskunst. Derfor sker undersøger museet løbende de dele, som Lønstrup Ny Murerforretning nedtager i kirkeruinen.

I denne omgang er det 25 kvm mur fra henholdsvis vestgavlen, samt syd- og nordvæggen, som Lønstrup Ny Murerforretning skal nedtage. Det skriver nordjyske.dk.

Mårup Kirke menes at stamme fra 1200-tallets begyndelse. I 1928 opgav den lokale menighed kirken til fordel for en ny sognekirke i Lønstrup.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094