23948sdkhjf

Digital byggesagsbehandling får Innovationspris 2011

KTC Innovationspris 2011 går til den digitale byggesagsbehandling, som 6 kommuner, KL og Erhvervs- og Byggestyrelsen står bag.
Kommunalteknisk Chefforening har på sit årsmøde uddelt den nyindstiftede KTC Innovationspris.

Prisen for et innovativt projekt går til den digitale byggesagsbehandling, et pilotprojekt som Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Vejle og Århus kommuner har udviklet sammen med Erhvervs- og Byggestyrelsen og Kommunernes Landsforening.

- Det er et projekt, som har krævet meget hårdt arbejde, og som har været længe undervejs. Men det er også et projekt, som vi har meget store forventninger til, og som alle glæder sig til at få del i. Digitalisering er svaret på rigtig mange udfordringer i det offentlige, , siger teknik- og miljødirektør Erik Dahl-Rasmussen.

Reducerer udgifter og samler viden
Digital Offentlig Byggesagsbehandling, DOB, er et af de mest omtalte projekter inden for teknik og miljø-området de senere år. Projektet skal på én gang samle viden, forbedre sagsbehandlingen og reducere udgifterne til byggesagsbehandling hos både kommuner, borgere, håndværkere og rådgivende arkitekter og ingeniører.

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi lægger op til, at der på baggrund af erfaringerne i pilotprojektet udbydes én landsdækkende digital ansøgningsløsning, som alle kommuner kan bruge. Det forventes at ske ultimo 2012.

KTC er en organisation af topchefer i den kommunaltekniske sektor i Danmark herunder topchefer i fælleskommunale selskaber og samarbejder og er talerør og udviklingsforum for denne sektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094