23948sdkhjf

Ringby-Letbanesamarbejde nomineret til Byplanprisen

Parterne i Ringby-Letbanesamarbejdet er én blandt tre nominerede til byplanprisen 2011.
Baggrunden for nomineringen er Ringby–Letbanesamarbejdets arbejde med en fælles byvision for kommunerne langs ring 3.

Ringby-Letbanesamarbejdet er nomineret til Byplanprisen for at skitsere en retning og en metode for, hvordan man kan arbejde med store langsigtede byvisioner, der skaber sammenhængskraft på tværs af kommunegrænserne.

Ringby-Letbanesamarbejdet er et politisk dialogprojekt med deltagelse af Lyngby Taarbæk Kommune, Gladsaxe Kommune, Herlev Kommune, Rødovre Kommune, Albertslund Kommune, Glostrup Kommune, Vallensbæk Kommune, Ishøj Kommune, Brøndby Kommune, Hvidovre Kommune, Transportministeriet, Naturstyrelsen og Region Hovedstaden.

Kommunerne i Ringby-Letbanesamarbejdet ligger i et bælte omring København. De har alle store erhvervsarealer, der står foran omdannelse. Samtidig er der trængselsproblemer i store dele af regionen. I Ringby-Letbanesamarbejdet har man en vision om en sammenhængende by fra Lundtofte i nord til Ishøj, Brøndby Strand og Avedøre Holme i syd. En ringby, der har en kommende letbane som trafikal rygrad.

Lokal variation
Visionen er nomineret for at være konsekvent i sin metode. Ud fra overordnede problemstillinger og visioner for en bedre fremtid skabes der nye, lokale visioner. For hvert delområde føres et tankesæt til ende. På Avedøre Holme etableres der fx varme bade, Brøndby Strand producerer lokale fødevarer, mens Ishøj og Vallensbæk forandres til et delta med stor biodiversitet.

Det er unikt, at så mange parter går ind i et frivilligt samarbejdsprojekt på tværs af kommunegrænser. Med LOOP City som en rumlig vision har kommunerne fået et fælles billede og et samlet ejerskab på tværs af meget forskellige lokale udfordringer.

Byvisionens fundament er allerede i støbeskeen. Staten, Region Hovedstaden og kommunerne i ring 3 har den 29. juni 2011 indgået en samarbejdsaftale, der beskriver rammerne for etablering af en letbane på strækningen Lundtofte-Ishøj som en første etape. En strækning, der er 28 km lang, og som vil beløbe sig til 3,75 mia. kr. Det forventes, at letbanen kan tages i brug i 2020.

Byplanprisen
Byplanprisen er en pris, der hvert år gives til nytænkning indenfor byplanlægning. Juryen består af medlemmer fra Dansk Byplanlaboratorium, Akademisk Arkitektforening og Foreningen af Byplanlæggere.

De øvrige nominerede er Middelfart Kommune for ”Havneomdannelse med fast kurs” og Thisted Kommune for ”Det gode liv ved kysten”. Vinderen bliver afsløret på årets Byplanmøde den 6. oktober, der afholdes i Ålborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109