23948sdkhjf

Oversvømmelser giver ekstraregning i Rudkøbing

På baggrund af Cowi’s anbefalinger afsætter Langeland Kommune 1,5 millioner til nye afvandingsrørledninger i Ørstedbyen ved Rudkøbing.
Den ekstremt regnrige sommer skabte oversvømmelser landet over. I Ørstedbyen i udkanten af Rudkøbing kulminerede det i uge 32, hvor et areal på 17 hektar var oversvømmet.

Efterfølgende afholdt Langeland Kommune møde med rådgivende ingeniørfirma COWI, der har projekteret Ørstedbyen for Langeland kommune, om årsagerne til oversvømmelsen.

En undersøgelse af afvandingen foretaget af rådgivningsfirmaet viste blandt andet tilstopning af rørledningen. Hvor kapaciteten normalt er 600-700 liter i sekundet var kapaciteten nedsat til 200 liter i sekundet. Arbejdet affødte en videre undersøgelse af afvandingsledningen.

Udbedringer til 1,5 millioner
Efterfølgende TV-inspicering af røret afslørede, at røret lider af revnedannelser, dårlige samlinger, indtrængende rødder og en problematisk afslutningsbrønd, der kan samle indtrængende fremmedlegemer. På den baggrund anbefalede COWI, at der iværksættes tiltag med udskiftning af ledningen i en fremtidssikret dimension med ristebygværk og alarmfunktion.

Tiltagene omfatter det blandt andet, at vandløbet overtages som et kommunalt vandløb fra Vejlerenden til Omfartsvejen, der etableres ny rørledning med større sikkerhed til kommende udvidelser samt muligheden for at sænke afløbet i Vejlerenden udnyttes.

En udskiftning af rørledningen i en større fremtidssikret dimension vil koste ca. 1.5 mio. kr. inkl. projektering og excl. Moms.

Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø har besluttet at indarbejde 1.5 mio. kr. i anlægsrammen for kommunens budget 2012 og iværksætte de langsigtede tiltag som beskrevet af COWI.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109