23948sdkhjf

De skal genskabe ikonisk vikingeborg

Et udsnit af vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse skal rekonstrueres som Den Genskabte Borg. Efter en prækvalifikation har Nationalmuseet og Slagelse Kommune fundet det hold, der skal føre visionerne ud i livet. 

Bertelsen & Scheving Arkitekter har dannet et team der består af henholdsvis arkæolog og bygningshistoriker Thomas Bertelsen, Skanding Ingeniører Aps, det rådgivende ingeniørfirma Gert Carstensen A/S og landskabsarkitekterne 1:1 Landskab. 

Ringborgen Trelleborg
Den 1000 år gamle vikinge-ringborg Trelleborg er et af Nordens vigtigste fortidsminder og betragtes i dag som en af grundpillerne i samlingen af det danske rige. 

Borgen er opført omkring år 980 i Harald Blåtands regeringstid, og er den bedst bevarede, bedst befæstede og mest spektakulære af Blåtands fem gebfundne ringborge: Trelleborg, Nonnebakke i Odense, Aggersborg ved Løgstør, Fyrkat ved Hobro samt Vallø Borgring nær Køge.

– Vi ser frem til samarbejdet og til at dykke ned i de endelige løsninger i dette enestående rekonstruktionsprojekt. Den interesse og passion for kulturarvsbygninger og rekonstruktionen af dem, som Bertelsen & Scheving Arkitekter afspejler, må komme projektet til gode, siger projektleder på Ny Trelleborg-projektet, Puk Kirkeskov Hvistendal, i en pressemeddelelse om projektet.

Når Den Genskabte Borg forventes at stå færdig 2022 kan man opleve et udsnit af den oprindelige Trelleborg, som bliver Danmarks første rekonstruerede vikingeborg af trelleborgtypen med tilhørende langhuse bygget ud fra den nyeste arkæologiske og historiske viden. Den Genskabte Borg bygges i 1:1. 

Nu påbegyndes planlægning og projektering af det store projekt med forventet åbning af det nye Trelleborg i 2022.

De første etaper af Ny Trelleborg-projektet er støttet af Augustinus Fonden og Bank Trelleborg Fonden. Ny Trelleborg Oplevelses- & Videncenter søger fortsat fondsfinansiering på cirka 45 mio. kr. for at kunne realisere hele projektet.

Om Ny Trelleborg Oplevelses- og Videnscenter
Trelleborg har et årligt besøgstal på 70.- 80.000. Når Ny Trelleborg Oplevelses- & Videncenter står klar i 2022 ventes det at tiltrække endnu flere besøgende fra ind- og udland, samt blive et lokalt og regionalt tilløbsstykke for skoler og uddannelsesinstitutioner.

Bag projektet står Slagelse Kommune, som har afsat 25 mio. kr. til udviklingen af det nye Trelleborg i samarbejde med Nationalmuseet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14