23948sdkhjf

Betinget tiltalefrafald i kartelsag

Bagmandspolitiet arbejder fortsat på at optrevle byggekartellet i Storkøbenhavn. Der er indgået aftale med et af de sigtede firmaer, som får tiltalefrafald for at samarbejde.
I februar blev det offentligt kendt, at myndighederne havde ransaget ni mellemstore byggevirksomheder i Storkøbenhavn på baggrund af en mistanke om koordinering af tilbud til ca. 50 større byggeopgaver.

Siden er sagen vokset, og i alt 18 selskaber, herunder flere gamle, hæderkronede byggevirksomheder, er i dag sigtet for at have deltaget i byggekartellet.

Morgenavisen JyllandsPosten hævder at have identificeret 15 af de 18 sigtede, og af dem har de otte en egenkapital på mindre end 15 mio. kroner. Således kan det for mange af de implicerede blive fatalt, hvis de idømmes bøder efter den skærpede konkurrencelov fra 2002, der kan udløse bøder på over 15 mio. kroner.

JyllandsPosten skriver fredag, at byggefirmaet Julius Nielsen & Søn har fået et betinget tiltalefrafald i sagen. Det betyder, at virksomheden helt slipper for straf, hvis den samarbejder med politiet.

Ifølge avisen har firmaet allieret sig med advokat Niels Schiersing fra advokatfirmaet Horten, men ingen af partnerne har ønsket at kommentere sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109