23948sdkhjf

BAT: Ulovlig byggevirksomhed i Statsministeriet

En litauisk byggevirksomhed arbejder pt. i Statsministeriet – uden at være registreret da arbejdet begyndte. Særdeles beskæmmende, lyder kritikken fra BAT-Kartellet.
Den litauiske virksomhed, UAB Venantus, er for øjeblikket i færd med at lægge gulv i Statsministeriet, og da arbejdet begyndte, var virksomheden ikke registreret i Register for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Det skete først, da den lokale 3F afdeling dukkede op på pladsen, oplyser Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT) i en pressemeddelelse.

Det er som bekendt ulovligt ikke at registre sig i RUT, inden en opgave påbegyndes, og sagen er nu anmeldt til Arbejdstilsynet. Både den litauiske virksomhed og de danske hvervgivere står derfor til en bøde på 10.000 kroner.

- Det er Slots- og Ejendomsstyrelsen under Finansministeriet, der står for renoveringen. Det er særdeles beskæmmende, at man ikke herfra har bedre styr på de danske regler, men derimod benytter virksomheder, der bryder lovgivningen, dumper løn- og arbejdsvilkår og udsætter lovlydige virksomheder for unfair konkurrence, lyder det fra BAT.

UAB Venantus har heller ingen overenskomst, og derfor har fagforbundene i BAT indledt en faglig sag på byggepladsen for at opnå ordnede løn- og arbejdsvilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093