23948sdkhjf

Verdens femte største passivhus-byggeri slår dørene op

En række danske byggefirmaer gik sammen og beviste, at Danmark hører med i front, når det kommer til energivenlige boligblokke. Det færdige byggeri står nu klar i Køge.
Den 1. september fik de første beboere udleveret nøglerne til helt nye, energirigtige lejligheder i Køge, der udgør første etape af verdens femte største passivhus-projekt.

Opførelsen af ekstremt energivenlige boliger bygget efter den internationale passivhus-standard er, som navnet ellers antyder, ikke kun noget, husejere kan nyde godt af.

Det er bevist med opførelsen af ni boligblokke for Køge Boligselskab, der nu kan bryste sig af at være verdens femte største passivhus-projekt og det største almene passivhus-projekt i Norden.

Med byggeriet har Danmark taget et stort skridt for styrkelsen af den grønne tankegang i forbindelse med opførelsen af større boligbyggerier.

Fra passivhus til passivlejlighed
Ønsket om at overføre passivhus-standarden til lejlighedskomplekser var på ingen måde urealistisk, men dog en alternativ tilgang til denne energivenlige byggemetode.

Det betød blandt andet, at entreprenøren E. Pihl & Søn inddrog en række passivhus-eksperter i processen, lige fra uvildige konsulenter til leverandører af passivhus-komponenter. Især ventilationsanlægget er en afgørende komponent i et passivhus-byggeri:

- Det var nødvendigt med en leverandør, der spillede med gennem hele den krævende proces, udtaler pladsleder Jacob Bauer fra Pihl og roser leverandøren af byggeriets ventilationsanlæg, Nilan, for at tage teten og føre projektet fra tests frem til færdigt byggeri.

En overset kilde til flere job og nedgang i CO2-udslippet
Det har længe været en yndet sport at bygge energivenlige parcelhuse i Danmark, mens der ikke har været fokus på lejlighedskomplekser.

Ifølge Nordisk Salgsdirektør Brian Hansen fra Nilan betyder det, at man som samfund ikke udnytter en oplagt kilde til at reducere Danmarks CO2-udslip og skaffe flere job i den danske byggesektor:

- Hvis 30 % af Danmarks energiforbrug inden 2020 skal komme fra vedvarende kilder, som EU-kommissionen kræver, svarer det til, at 75 % af vores boliger skal omstilles til vedvarende energi, hvilket passivhus-konceptet giver mulighed for. Hvis det skal lykkes, er vi nødt til at udvide fokusområdet til alle typer boliger, herunder boligblokke – almene såvel som private og renoveringsprojekter såvel som nybyggeri, udtaler Brian Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093