Bæredygtige boliger afspejler Amagerbanens historie
Der er fuld fart på boligbyggeriet øst for metrolinjen ved Amager Strand. På et tiår har området udviklet sig fra et nedslidt industrikvarter til i dag at være et tæt bebygget boligkvarter tæt ved Amager Strandpark og de rekreative aktiviteter langs vandet.
Onsdag fejrede endnu et nyt boligbyggeri rejsegilde, skriver AG Gruppen i en pressemeddelelse.
Byggeriet Strandhaverne ligger mellem Amager Strandvej og den gamle Amagerbane og består af i alt 186 lejligheder og rækkehuse, hvor de første er klar til indflytning fra januar 2020. Under hele byggeriet er der parkeringskælder med 130 pladser.
Henter inspiration i Amagerbanen
Strandhaverne er tegnet af Juul I Frost Arkitekter og er inspireret af den industrielle historie langs Amagerbanen. Blandt andet er rækkehusenes facader klædt i sort og rødt træ, med reference til områdets gamle nyttehaver og altanernes slanke, lyse stålkonstruktioner er inspireret af den nedlagte Amagerbane, som fragtede ting til og fra områdets industri.
Fakta: Strandhaverne Bygherre: NREP & AG Gruppen Arkitekter: Juul I Frost Arkitekter Ingeniør: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen 186 leje-lejligheder og rækkehuse. 1-5-værelses boliger fra 51-154 kvm Byggeri i op til 6 etager 130 p-pladser i kælder Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld Indflytning: Fra januar 2020 |
- Det er en fornøjelse at følge udviklingen af det nye bykvarter ved Amager Strand. Vi var med fra starten, hvor vi tog første spadestik på Lidl-bygningen med 22 lejligheder ultimo 2010 og har siden opført næsten 1000 boliger herude, siger Tony Christrup, direktør i AG Gruppen.
Da der var opstart på Lidl-bygningen hed selskabet stadig Arkitektgruppen. Den 1. maj i år, på selskabets 33-års fødselsdag, blev navnet ændret til AG Gruppen.
Gyldent bæredygtighedsmål
NREP og AG Gruppen, bygherre bag Strandhaverne, bygger som i andre fælles projekter, med bæredygtighed for øje.
- Strandhaverne vil få en af de absolut bedste certificeringer inden for bæredygtighed, den såkaldte DGNB Guld. Det betyder, at byggeriet lever op til nogle af de højeste miljømæssige krav, der findes, siger Rune Kock, partner hos NREP.
Strandhaverne er NREP og AG Gruppens sjette fælles udviklingsprojekt, et partnerskab, der samlet omfatter mere end 100.000 kvm nybyggeri i København. De to selskaber står bag flere bæredygtige boligprojekter, herunder også Ressourcerækkerne og Upcycle Studios i Ørestad Syd.
Boligerne i Strandhaverne, som bliver fra 51 til 155 kvm, kan byde de første indflyttere velkommen allerede til januar.