23948sdkhjf

Region Sjælland bygger for 725 mio. kroner i Slagelse

I sidste uge gik spaden i jorden til et nyt akuthus på Slagelse Sygehus. Byggeriet til 300 mio. kroner følges op af investeringer for yderligere 425 mio. kroner.
Fredag i sidste uge igangsatte Region Sjælland et omfattende byggeprojekt, da regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tog det første spadestik til et nyt akuthus på Slagelse Sygehus.

Byggeriet til 300 mio. kroner kommer til at bestå af en akutafdeling med 50 akutsenge, hjerteafsnit og intensivafsnit, hvilket skal sikre hurtigere diagnoser og hurtigere behandling.

Regionsrådet har desuden netop besluttet at investere yderligere 425 mio. kroner i Slagelse Sygehus. For disse penge skal der bygges et kvinde-/barn-hus til gynækologi, fødsler og børneafdeling. Herudover skal de medicinske afdelinger flyttes væk fra sygehusets ældste bygninger.

- Nu går vi i gang med at bygge en ny akutafdeling og senere et helt nyt psykiatrisygehus i Slagelse. Psykiatrisygehuset skal være et flagskib for psykiatrien. Jeg håber, at akutafdelingen bliver et flagskib for akut behandling, sagde Steen Bach Nielsen i forbindelse med det første spadestik.

Det nye akuthus omfatter ca. 16.300 m2 fordelt på fire etager og ventes færdigt i slutningen af 2013. Projektet er udviklet af et konsortium bestående af Friis & Moltke, Henning Larsen Architects, Brunsgaard & Laursen, Rambøll samt NNE Pharmaplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161