23948sdkhjf

Fremtidens pladsbesparende afløbssystem

Alle entreprenører, arkitekter og bygherrer ved, at det er dyrt at bygge nyt. Ikke kun i form af materialer og arbejdstid, men også i spildte m2. Spildte m2 koster hver dag, uge, måned og år i form af areal. Areal man kan leje ud eller udnytte til andre funktioner.

Det er dyrt at bygge nyt. Det ved alle entreprenører, arkitekter og bygherrer. Derfor skal hver eneste m2 udnyttes. Det koster ikke kun i form af materialer og arbejdstid i forbindelse med byggefasen. Spildte m2 koster hver dag, uge, måned og år i form af areal. Areal man kan leje ud eller udnytte til andre funktioner.

Et af de steder, man kan spare m2, er ved at bruge mindre plads på installationer. Det er et område, Geberit har arbejdet med i årtier, og nu er markedsledende indenfor.

Banebrydende teknologi
Geberit SuperTube er kulminationen på en lang rejse, der har haft til formål at mindske det areal, der skal bruges til afløbsdræn i højhuse. Allerede i 1959 udviklede Geberit PE Sovent Fitting-teknologien, som i 1970 blev markedsført med en optimeret produktionsgeometri, der giver en gennemstrømning på 12 l/. En banebrydende teknologi, der siden har været det foretrukne valg hos førende bygherrer i hele verden. Der har dog lige siden været en udfordring med denne teknologi, for så snart faldstammen skulle forskydes, blev det nødvendigt med et ekstra udluftningsrør. Det har Geberit nu løst med Geberit SuperTube.

Geberit SuperTube
Geberit SuperTube består af tre komponenter, der sikrer et optimalt hydraulisk flow i hele afløbssystemet.

Geberit PE Sovent fittingen, som med en optimeret produktgeometri leder vandet til faldrøret og sætter det i rotation, så det presses mod rørets væg. Den cirkulære strømning, der hermed opstår, skaber en stabil, konstant luftsøjle indvendigt, hvilket giver en afløbskapacitet på 12 l/s.
Geberit PE BottomTurn, som med en bøjning bryder muren af vand, så den cirkulære strømning bliver til en lagdelt strømning uden at afbryde luftsøjlen. Bøjningen betyder en betydelig reduktion af impulstab sammenlignet med konventionelle løsninger.
Geberit PE BackFlip får den lagdelte strømning af vand til at hvirvle igen, så den drejer gennem den lodrette rørledning, mens det ledes væk i en cirkulær strømning. Den indvendige luftsøjle i det efterfølgende faldrør bevares for et effektivt og konstant vandflow.

Testet i et af verdens førende laboratorier
Geberit har et omfattende testprogram, som ved hjælp af både computersimulationer og realtests i finder frem til de mest effektive løsninger. I første omgang bruger Geberits forskere computational fluid dynamics til at udvikle og forbedre de allerede optimerede teknologier. Derefter bliver de nye teknologier afprøvet i Geberits eget afløbstårn, som har været en del af testlaboratoriet i mere end 50 år. Først når virkeligheden har bekræftet resultaterne fra computersimulationerne, bliver produktet sendt på markedet. Det er denne omfattende proces, der har gjort Geberit i stand til at udvikle den hydrauliske afløbsteknologi, som transporterer vandet langt mere effektivt end konventionelle afløb.

  • Geberit-gruppen er med aktiviteter verden over markedsledende inden for sanitetsprodukter i Europa
  • Med en produktionskapacitet på 29 produktionsanlæg beskæftiger Geberit mere end 12.000 medarbejdere i over 50 lande
  • Læs mere på Geberits hjemmeside
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078