KHS Arkitekter: Sats har ledt til projekter for 2 milliarder
Byggerådgivning er en stor succes for KHS Arkitekter.
Arkitektvirksomheden udvidede sidste år forretningen med bygherrerådgivning, og satsningen har ifølge firmaet ledt til mere end 10 projekter til en værdi af mere end 2 mia. kr. fra blandt andre pensions- og boligselskaber. Det oplyser KHS Arkitekter i en pressemeddelelse.
Administrerende direktør Jess Kofoed Sørensen vurderer, at det i vidt omfang kan tilskrives tegnestuens nyeste partner, ingeniør og bygherrerådgiver Hans Henrik Linde.
- Lige siden han begyndte, har vi fået talrige bygherrerådgivningsopgaver – nærmest helt af sig selv. Det er en udvikling vi slet ikke havde turde håbe på. Det er vi enormt stolte af, siger Jess Kofoed Sørensen i pressemeddelelsen.
Hans Henrik Linde tiltrådte som partner den 1. september 2018. Han er uddannet civilingeniør og arbejder hos KHS med bygherrerådgivning, som kan favne alle dele af et byggeprojekt: Det arkitektoniske, det økonomiske, dialog med politikere og leverandører samt styring af entreprenører.
Tanken er, at fx de store pensionsselskaber, boligselskaber og andre bygherrer fremover slipper for at hyre flere forskellige rådgivere.
Totalentreprisetendens stiller større krav til arkitekterne
Det har givet pote. Hans Henrik Linde og det nye forretningsben inden for bygherrerådgivning har blandt andet indgået aftalte om et projekt for AP Pensions og fsb lejeboliger på 20.000 kvm boligbyggeri af både almene og private boliger i Ørestad City. Herudover PFA Pensions boligtårne i Kolding med plads til 208 boliger og Ikano Boligs Cirkelbuen med 145 huse i Hillerød.
KHS Arkitekter er også kendte for projektet i Mjølnerparken på Nørrebro i København, der undergår en totaltransformering, der skal forvandle området fra at være en socialt belastet bydel til et sprudlende åbent, trygt og inviterende område.
Jess Kofoed Sørensen understreger, at byggesektoren specielt med den nye AB18 og tendenserne i branchen, hvor mere og mere udføres i totalentreprise, øger efterspørgslen efter bygherrerådgivning:
- God bygherrerådgivning skal favne både smuk arkitektur, lovgivning, økonomi, styring af entreprenører og dialog med beslutningstagere og politikerne, og det sætter helt nye rammer for, hvad vi skal kunne som arkitekter og rådgivere, siger Jess Kofoed Sørensen.