Trio løber med totalentreprise for Bygningsstyrelsen
Nu er der sat navn på, hvem der får æren af at ombygge Østre Skole i Holbæk til statslige kontorarbejdspladser.
Vinderholdet er entreprenørvirksomheden Ole Jepsen A/S, Niras og arkitektfirmaet Kullegaard, sidstnævnte varetager arkitektrådgivning inden for både byggeri og landskab.
For Bygningsstyrelsen skal trioen stå for en total omdannelse af den bevaringsværdige skole, så den i slutningen af 2020 fremstår som en moderne arbejdsplads.
Fra folkeskole til statsligt kontor Østre Skole i Holbæk er opført i perioden 1902-1918. Skolen har gennem de seneste mange år været istandsat af flere omgange for at leve op til samtidens krav for skolebyggeri. Det har blandt andet betydet, at det oprindelige udtryk fra den nationalromantiske stil ikke længere fremstår tydeligt. I 2018 solgte Holbæk Kommune skolen til Bygningsstyrelsen, der har valgt at bruge bygningerne til at imødekomme de behov, der er opstået som følge af regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser. |
- Kendetegnet for det vindende projektforslag er blandt andet at bringe skolen tilbage til sit oprindelige udtryk, så sjælen i det bevaringsværdige byggeri får nyt liv. Det skal selvfølgelig ske ud fra en betragtning om, at de istandsatte bygninger lever op til den funktionalitet, som er kendetegnende for nutidens kontormiljøer, skriver Kullegaard i en pressemeddelelse.
Ejendommen er et tre-fløjet anlæg med skolegård, som også ombygges. Bygningen er på cirka 5400 kvm i én etage inklusiv tagrum og delvis kælder. Grundarealet er på cirka 10.000 kvm. Arbejderne omfatter bygningsbasis, primære bygningsdele, komplettering, overflader, VVS-anlæg, El-anlæg, Inventar og Terrænarbejder.
Beværingsværdighed stiller særlige krav
En af de faktorer som har betydning for den fremtidige brug af bygningerne, er indeklimaet, hvor der bl.a. arbejdes med dagslys og optimale akustiske forhold. På grund af bygningernes bevaringsværdi stilles der særlige krav til de valgte løsninger, som findes i samarbejde med bygherre og de kommende brugere.
- Skolen er opført i en tid, hvor kærligheden til detaljen og til materialernes forskelligheder var toneangivende. Men gennem tiden er stofligheden i de indvendige rum forsvundet, så via en ny fortolkning af det nationalromantiske udtryk søger vi at genskabe dette via materialevalg og farvekompositioner. Det sker i en fin balance mellem æstetik og funktion, da det er centralt, at bygningen lever op til bygherres krav om brugbare arbejdspladser, siger arkitekt fra Kullegaard Hanne Engvang, i pressemeddelelsen.
Udover bearbejdelsen af bygningerne, er det omkringliggende landskab også i fokus, hvor Kullegaards landskabsarkitekter står for den fremtidige udformning.