Digitale Dage sætter storsejl i jubilæumsår
10 år efter starten slår Digitale Dage dørene op til årtiets største digitale eksperimentarium for tværfaglig videndeling.
150 studerende fra syv uddannelser vil sammen med en bred kreds af virksomheder fra den 3. til den 5. april sætter innovationen på prøve med digital projektering af et etagebyggeri til Himmerland Boligforening.
- Interessen for at være med i første parket er de sidste par år eksploderet, og vi er stolte over i ti-året for de første Digitale Dage at sætte nye rekorder, både med en ny hovedsponsor og når det gælder projekt, antallet af deltagende virksomheder og antallet af studerende.
Det siger Søren Nissen, lektor ved konstruktøruddannelsen på Professionshøjskolen UCN, der gør klar til at sætte storsejl på 2019-udgaven af Digitale Dage.
- Det har været en fantastisk udviklingsrejse, der startede med digital projektering i en lineær proces fra led til led i byggeriets traditionelle fødekæde, fortsatte i cirkulær projektering med BIM-koordinatoren som det centrale, koordinerende led, og fungerer i dag som et fletværk af et bredt udsnit af uddannelser, som sammen med virksomheder spiller på kryds og tværs i tværfaglige, innovative cirkler, siger Søren Nissen.
Bar-grunds-projekt
De konkrete rammer for årets digitale projekt, som de studerende skal projektere over tre dage, er sat af Himmerlands Boligforening. De har budt ind med et etagebyggeri, der tænkes opført på bar grund.
- Opgaven lyder på udvikling af design samt projektering af en ny, etageejendom, der skal bygges op fra grunden med parkeringskælder, erhvervsvirksomheder i stueetagen og boliger på de efterfølgende etager, siger Søren Nissen.
Antallet af etager i byggeriet er op til de studerende. Bygherrens krav er, at der arbejdes med optimerede processer både i relation til bygbarhed, materialer og bæredygtighed samt økonomi- og styring.
Fakta: 10 år med Digitale DageDe Digitale Dage blev startet på initiativ af Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord i 2009 som et fast årligt arrangement, hvor studerende i et tværfagligt miljø gennemfører digital projektering af et konkret byggeprojekt. I år løber det af stablen fra den 3. april til den 5. april. Arrangementet organiseres af en styregruppe med deltagelse af Dansk Byggeri, Frandsen & Søndergaard, Aalborg Universitet, Professionshøjskolen UCN og EUC Nord. I år deltager Cowi, Sweco, HP Byg, C.F. Møller, Færch og Co., MT Højgaard, Dansk Boligbyg, Bjerg Arkitektur, AK83 Arkitekter, Arkitektfirmaet Nord, Richardt Thomsen, Arkitektfirmaet Hovaldt, Hustømrerne, Brix & Kamp, Focus Moduler og Viborg Ingeniørerne, der alle fungerer som mentorer og facilitatorer for de studerende. |