23948sdkhjf

Bøder til syv håndværksfirmaer

En række bygge- og håndværksfirmaer må betale mellem 10.000 og 50.000 kroner for uberettiget at have markedsført sig med garantiordninger.
Det er ikke i orden at markedsføre sig med en garanti-ordning, som man ikke er medlem af. Det må syv firmaer inden for byggeri og håndværk nu tage til efterretning.

I fem af sagerne havde firmaerne på forskellig vis – fx på de pågældende firmaers hjemmesider, i annoncer eller udsendte tilbud mv. – henvist til medlemskab af Dansk Byggeri og den dertilhørende Byg Garantiordning. Firmaerne var dog ikke medlem af Dansk Byggeri og dermed heller ikke omfattet af garantiordningen.

I de to øvrige sager var der i selskabernes markedsføring henvist til henholdsvis Gulvbranchen med den dertilhørende garantiordning og til Danske Malermestre i form af brancheforeningens logo. Heller ikke i disse sager var firmaerne medlem af de pågældende brancheorganisationer.

Vigtigt signal
- Jeg er meget glad for afgørelserne i disse sager, da det er vigtigt, at der bliver slået hårdt ned på denne form for vildledning, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Han oplyser, at der i størstedelen af sagerne er der tale om enkeltmandsvirksomheder, og derfor er det i disse sager indehaveren af firmaerne, der personligt har fået bøden.

Forbrugerombudsmanden har selv ført en del af sagerne i retten på vegne af anklagemyndigheden.

Skader branchens image
Hos Dansk Byggeri oplyser, man, at der det seneste år har været over 50 politianmeldelser om falsk markedsføring med Byg Garanti-ordningen. Til sammenligning var antallet 32 i 2009.

- Det er ærgerligt, at en række brodne kar i branchen skader byggeriets image og måske får kunder til at indgå aftaler på falsk grundlag, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri, som derfor glæder sig over, at der nu bliver slået ned på synderne.

Han tilføjer, at Dansk Byggeris medlemmer er meget opmærksomme på, om der er virksomheder i deres lokalområde, som overtræder reglerne, og det fører straks til politianmeldelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156