23948sdkhjf

MT Højgaard vinder stor kontrakt på Cityringen

Entreprenøren skal opføre et drift- og vedligeholdelsescenter til Københavns nye metrostrækning. Centret til 268 mio. kroner skal styre og vedligeholde togene.
Frem til 2014 skal MT Højgaard bygge et drift- og vedligeholdelsescenter til Københavns nye metrostrækning, Cityringen.

Fra bygningens kontrolcenter skal de førerløse tog overvåges, og bygningen kommer til at rumme faciliteter til den løbende vedligeholdelse af togene. Det skal sikre, at Metroen kan operere i døgndrift.

- Vi er glade for at være med i dette meget spændende projekt. Opgavens sammensætning og kompleksitet understreger endnu en gang MT Højgaards stærke kompetencer og konkurrenceevne, siger koncerndirektør Kristian May.

Han oplyser, at opgaven giver beskæftigelse til et bredt udsnit af MT Højgaards medarbejdere med kompetencer inden for blandt andet design, entreprise- og processtyring samt egenproduktion i form af diverse håndværksfag.

Åbner for trafik i 2018
Det 12.000 m² store center bygges for den italienske virksomhed Ansaldo STS, som skal udvikle og udføre transportsystemet på Cityringen for Metroselskabet.

Centeret opføres ved Vasbygade i København SV, og byggeriet vil pågå frem til 2014. Terrænarbejdet omkring byggeriet vil pågå frem til 2015, og centeret ventes at åbne for trafik i 2018.

Projektets værdi er på EUR 36 mio. (svarende til ca. 268 mio. kroner) ekskl. moms. Projektet opstartes allerede nu med en designfase, og mobilisering på byggepladsen går i gang allerede i efteråret 2011. Aftalen påvirker ikke MT Højgaards forventninger til 2011, men vil have en positiv betydning for indtjeningen i de følgende år, hvor projektet varer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111