23948sdkhjf

Sønderborg vil bygge kunsthal til 350 mio. kroner

Havneselskabet i Sønderborg har fået grønt lys til arbejde videre med planerne om et storstilet byggeprojekt på byens havn.
På et møde onsdag aften sagde økonomiudvalget i Sønderborg Kommune ja til, at Havneselskabet i Sønderborg kan arbejde videre med planerne om at bygge en kunsthal til 350 mio. kroner.

Kommunen er klar til at give årlige driftstilskud i niveauet 10 mio. kr. fra 2013:

- Det er et enigt økonomiudvalg, som er klar til at yde driftsgaranti. For Sønderborg er projektet fantastisk, og for Sønderborgs kandidatur til at blive europæisk kulturhovedstad i 2017 bliver kunsthallen ét af de virkelig vigtige elementer i ansøgningen, siger borgmester Aase Nyegard.

Vil sætte dagsorden for udvikling af kunst og teknologi
Kunsthallen er en del af arkitekt Frank Gehrys masterplan for udbygningen af Sønderborg Havn med parker, boliger, erhvervsejendomme, bygninger til rekreative og kulturelle formål og et hotel.

Den internationalt anerkendte arkitekt har også udarbejdet modellen for den kommende kunsthal, som han selv tegner.

- Der er i Sønderborg et udtalt behov for et sted, hvor de nye medier bliver udfordret i et kunstnerisk perspektiv. Vores del af Danmark er beriget af stor teknologisk viden og initiativ, og nu er det visionen at få integreret den kunstneriske dimension som en naturlig del af dagliglivet. Vi vil nationalt og internationalt være dagsordenssættende om kunstens og teknologiens nye landvindinger, forklarer Bjarne Rasmussen, der er tovholder for projekt Kunsthal i Sønderborg.

Han understreger, at Sønderborg på det tekniske plan allerede opfylder de væsentlige forudsætninger med kraftcentre som Alsions Forskerpark, Syddansk Universitet og Danfoss-koncernen.

- Vi vil skabe en kunsthal, hvor vi kombinerer teknologi med kunst, hvor vi skaber sammenhæng til erhvervsliv og universitet og hvor vi i høj grad udnytter de kræfter, Sønderborg allerede har.

Læs mere om udviklingen af Sønderborg Havn på www.byenshavn.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11