23948sdkhjf

Ny bydel rykker tættere på i København

Borgerrepræsentationen har vedtaget forslaget til plangrundlag for den indre del af Nordhavn. Planerne omfatter en bydel med 6.000-7.000 arbejdspladser og 2.500-3.000 beboere.
Med vedtagelsen af plangrundlaget rykker udbygningen af det såkaldte Århusgadekvarter et stort skridt nærmere.

Lokalplanforslaget skal nu ud i offentlig høring. Omkring årsskiftet kan selve byggemodningen og grundsalget gå i gang:

- Det er en milepæl i udviklingen. Man kan sige, at Nordhavns-udviklingen hidtil har været et ’projekt’, men vedtagelsen peger frem imod det konkrete arbejde med at udvikle bydelen. I By & Havn har vi forberedt os siden selskabets oprettelse i 2007 på dette arbejde, og vi glæder os til at komme i gang, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, i en pressemeddelelse.

Havnefornemmelsen bevares
Der er arbejdet længe og intenst med planerne for Århusgadekvarteret, siden den internationale projektkonkurrence for Nordhavnen blev afgjort i marts 2009.

By & Havn har udviklet Nordhavns-projektet med arkitektfirmaerne Cobe, Sleth og Polyform samt ingeniørfirmaet Rambøll som rådgivere. Masterplanen er tilvejebragt i et tæt samarbejde med Københavns Kommune, som med dette udgangspunkt har udarbejdet lokalplanforslaget.

Ambitionen er at gøre det til en særlig oplevelse at besøge, bo eller arbejde i fremtidens Århusgadekvarter. Udviklingen af den nye bydel på op mod 350.000 m² tager udgangspunkt i områdets historie som opfyldt industrihavn samt i den unikke beliggenhed ved vandet – og samtidig midt i hovedstaden.

Skalaen i de enkelte byggerier bliver med relativt lave karreer i 3-6 etagers højde med enkelte bygninger som fixpunkter i landskabet med højder på godt 50 meter.

Kontrasten mellem den tætte bebyggelsesstruktur og det omgivende vand i form af kanaler og bassiner understøtter en mangfoldig og oplevelsesrig by. Ny arkitektur integreres med eksisterende, historiske bebyggelser, og den tætte bygningsstruktur giver mulighed for intime, beskyttede og irregulære pladser og byrum, smalle gyder og en stor variation i arkitekturen.

Stor variation i bygningerne
Samtidig kommer der større byrum centralt i bykvarteret og åbne promenader med udsigt og højt til himlen langs vandet. Livet ved vandet udspilles i den vestlige del langs kanaler og mindre bassiner, hvor der kun er adgang for små både, kanoer og kajakker, og i den østlige del langs åbne havnebassiner med anløb af større skibe.

Bygningers og boligers forskellighed i størrelser og typer vil understøtte en varieret beboer- og erhvervssammensætning. Med Århusgade som central handelsgade får kvarteret et rigt butiksliv. Desuden er lokalisering af kommuneskole og dagsinstitutioner er en del af planlægningen.

Planen for Århusgadekvarteret tager udgangspunkt i følgende værdier:
• Flere af områdets eksisterende bygninger bevares og bruges som identitetsskabende elementer

• Århusgadekvarteret bliver en levende by med aktiviteter ved vandet

• Varieret sammensætning af forskellige bygningsstørrelser og bygningstyper

• Grønt bykvarter med byhaver og grønne tage

• Tæt og blandet by med kompakt og forskudt bebyggelse

• Varieret udbud af byrum til ophold og aktivitet

• Grøn trafik der tilgodeser bløde trafikanter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.153