23948sdkhjf

Ny busterminal på vej i Aarhus

En aftale mellem Aarhus Kommune, DSB Ejendomsudvikling og Steen & Strøm baner vej for en omdannelse af Ny Banegårdgade; herunder en ny busterminal og et udvidet Bruuns Galleri.
På et pressemøde den 15. juni præsenterede rådmand Laura Hay indholdet i samarbejdsaftalen, der er indgået mellem Aarhus Kommune, DSB Ejendomsudvikling og projektudvikleren Steen & Strøm Danmark.

Ifølge aftalen skal der i løbet af efteråret udarbejdes en helhedsplan for omdannelsen af området ved Ny Banegårdgade, herunder en ny busterminal i direkte tilknytning til banegården og en udvidelse af Bruuns Galleri.

- De nye planer indeholder en fantastisk mulighed for at styrke midtbyen i Aarhus. Vi gør livet lettere for de rejsende, vi får et nyt område til spændende byudvikling, og med udvidelsen af Bruuns Galleri støtter vi en udvikling i forretningslivet, samtidig med at vi skaber mere liv, siger Laura Hay i en pressemeddelelse.

Vil fremtidssikre Aarhus som handelsby og udflugtsmål
DSB Ejendomsudvikling ejer en del af arealerne og skal samarbejde med Aarhus Kommune om helhedsplanlægningen.

- En ny busterminal i direkte sammenhæng med banegården vil give de rejsende en moderne, brugervenlig trafikterminal. Samtidig kan vi skabe nye, spændende muligheder på resten af arealet, siger afdelingsleder Morten Anker Bendtsen.

Steen & Strøm Danmark, som ejer Bruuns Galleri, deltager også i samarbejdet og ønsker at etablere en udvidelse af Bruuns Galleri på en etage over den nye busterminal og i direkte sammenhæng med det eksisterende center.

- Med 90 butikker lige i hjertet af Aarhus har Bruuns Galleri for længst cementeret sin position som et af Danmarks største og mest attraktive shopping centre. Med en udvidelse af centret kan vi styrke og fremtidssikre Aarhus som handelsby og udflugtsmål, forklarer udviklingschef Karen Nielsen

Busterminal ventes færdig i 2015
Magistraten i Aarhus behandler sagen mandag den 20. juni og skal i første omgang tage stilling til en godkendelse af samarbejdsaftalen, der danner grundlag for udvikling af den samlede helhedsplan.

Aarhus Kommunes forventede omkostninger til etablering af busterminalen modsvares af de forventede indtægter ved salg af byggerettigheder på den eksisterende rutebilstation. En ny busterminal ventes at stå færdig i løbet af 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125