23948sdkhjf

Hvad skal vi med åben innovation i byggeriet?

Bliv klogere på, hvordan de nye, åbne innovationsmetoder kan anvendes til at udvikle byggeriet.
Byggeriet står over for store forandringer i disse år og skærpet energiforbrug, finanskrise og øget globalisering er alle parametre, der udfordrer byggebranchen til at udvikle nye løsninger.

Samtidig sker der et generelt skift i, hvor innovationen finder sted, og hvad der driver den. Udviklingen går fra lukket til åben innovation.

For det første gør nettets sociale platforme det lettere, billigere og hurtigere at lægge idéer og løsninger af opgaver åbent ud. For det andet er det meget få virksomheder – hvis nogen overhovedet – der er store og dygtige nok til at have alle faglige kompetencer internt. For det tredje opfatter både eksperter og brugere i stigende grad som en selvstændig belønning at blive hørt og fagligt anerkendt.

Potentiale for byggeriet?
En analyse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet viser, at der for mange virksomheder er positive økonomiske effekter at hente ved at anvende åbne innovationsmetoder i innovationsprocessen.

Brugen af åbne innovationsmetoder har dog hidtil kun været benyttet i begrænset omfang i byggeriet, men det skal der nu laves om på.

Som led i Realdanias initiativ for innovation i byggeriet inviterer Dansk Arkitektur Center (DAC) derfor til seminar om, hvordan brugen af åben innovation kan understøtte udvikling i den danske byggebranche.

Seminaret, der er gratis, finder sted den 6. juni på kunstmuseet Aros i Aarhus og byder på oplæg fra Realdania, DAC, Smith Innovation og Nosco:

- Innovation i byggeriet er ofte noget, der sker med dem man kender i forvejen. Det interessante ved åbne innovationsmetoder er, at de giver lettere og hurtigere adgang til inspiration, viden og på sigt også samarbejdspartnere udefra. Åbne innovationsmetoder kan med andre ord være med til at bryde byggeriets forholdsvis indadvendte viden- og udviklingspraksis, siger oplægsholder Mikkel A. Thomassen, der er partner i Smith Innovation.

Læs mere på www.dac.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094