23948sdkhjf

Ledelsen overtager ThermiSol

Nordens største producent af ekspanderet polystyren (EPS) med fabrikker i Danmark, Finland og Sverige har fået ny ejer.
Ejerskabet af ThermiSol Group i Finland, Sverige og Danmark er nu overført fra den irske Kingspan Group til Urpo J. Salminen, adm. direktør for ThermiSol siden 1996, og Veli Ollila, som er direktør for ThermiSols paneldivision.

Efter transaktionen ejer Salminen og Ollila 60 % af aktiekapitalen, mens Finnish Industry Investment, Fennia og Pension Fennia er mindretalsaktionærer.

Vil vokse i takt med det energieffektive byggeri
Ledelsens køb af virksomheden sikrer den fremtidige udvikling af ThermiSol. Med udgangspunkt i strategien "Fra EPS-producent til isoleringsvirksomhed” har virksomheden besluttet at udvide sit produktsortiment og styrke viden og services inden for mange forskellige isoleringsmaterialer og deres anvendelse.

I lyset af EU's skærpede krav til energiforbrug satser ThermiSol på at tilbyde et varesortiment, der er blandt de mest omfattende inden for isoleringsløsninger i de nordiske lande:

- Uden EU ville denne stærke og positive udvikling i retning af mere energieffektivt byggeri ikke være muligt. De energibesparende regler er stramme og konkrete, og nødvendiggør udvikling af helt nye typer af isoleringsløsninger. ThermiSol er klar til at reagere på denne udfordring og vokse kraftigt med det, udtaler Urpo Salminen.

ThermiSol's omsætning var omkring 60 millioner euro i 2010 og ventes i år at stige til mere end 70 mio.

Tilbage til rødderne
ThermiSol producerer bygningsisoleringsmaterialer i EPS og sandwich-paneler med en EPS-kerne. Koncernen beskæftiger i alt 160 personer fordelt på fire fabrikker i Finland, to i Sverige og én i danske Hedensted.

Virksomheden har med årene haft flere multinationale ejere, men med ledelsens overtagelse vender ThermiSol så at sige tilbage til sine rødder:

- ThermiSols rødder kommer fra finske Isora Oy, som blev grundlagt i 1962. Før Kingspan var den irske CRH-koncern ejer og før det igen amerikanske Radnor Holdings og finske Neste Oil. Nu er vi nået tilbage til vores rødder om at være en nordisk privatejet virksomhed som leverandør af isoleringsløsninger, og vi vil udnytte vores omfattende erfaring og knowhow som i gennem årene er erhvervet fra de multinationale selskaber, siger Urpo Salminen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109