23948sdkhjf

Seniorboliger bliver snart vigtigere end ungdomsboliger

Andelen af seniorer kommer til at stige markant i de kommende år, mens antallet af unge står foran et fald.

Antallet af unge mellem 15-29 år vil falde i både Århus, Odense og Aalborg frem mod 2030, mens antallet af borgere over 75 år vil stige markant i samme byer samt København.

Det konkluderer Spar Nord, som har bearbejdet den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik.

- Fremskrivningen i de større byer afspejler den generelle befolkningsfremskrivning, der imødeser et fald i antallet af 15-29-årige på 4,5 procent frem mod 2030, mens antallet af danskere over 75 år stiger med 50 procent. Faldet i antallet af unge mellem 15 og 29 år i de store byer er derfor faktisk lidt mindre end landsgennemsnittet, siger cheføkonom Jens Nyholm.

Han forudser, at boligefterspørgslen over tid vil ændre på beboermikset i de fire største byer.

- Fremtidens seniorer vil efter alt at dømme have en stærkere økonomi, end vi ser lige nu, og derfor vil flere være i stand til at bo dyrere. Det bliver desuden interessant at se, hvordan udviklingen kommer til at påvirke økonomien. Seniorer har andre præferencer end de studerende og flere penge til forbrug, og det kommer formentlig til at få indflydelse på detailhandlen, restaurationsbranchen med mere.

Fakta: Det viser tallene
Behovet for ungdomsboliger vil meget snart vil toppe. Samtidig vil behovet for boliger til seniorerne stige markant. Det viser en ny undersøgelse fra Spar Nord, der har bearbejdet den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik.

Kigger vi frem mod 2030, vil antallet af unge mellem 15-29 år falde med 2,4 procent i Aarhus, knap 4 procent i Aalborg og 3,5 procent i Odense. I København vil antallet dog vokse med 3,7 procent, men også her vil man opleve et faldende antal unge både fra år 2024 til 2025 og fra 2028 til 2029.

I samme periode vil antallet af borgere over 75 år stige med over 50 procent i både København og Aarhus samt med henholdsvis 42 og 45 procent i Odense og Aalborg.

Kigger man længere frem i befolkningsfremskrivningen, vil forskellen mellem væksten i henholdsvis unge og seniorer være endnu mere markant.

Frem mod 2045 vil antallet af seniorer stige med minimum 79 procent (Odense) og op til 132,5 procent (København), mens antallet af unge vil opleve en betydelig mindre vækst på 0,4 procent i Odense, 1 procent i Aalborg, 5,8 procent i Aarhus og knap 11 procent i København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11