23948sdkhjf

Stor arkitektkonkurrence i Carlsberg Byen

Carlsberg Ejendomme udskriver nu en konkurrence om Stationsområdet, der kommer til at omfatte bebyggelse på minimum 80.000 m²; herunder et højhus på 100 meter.
I juli 2016 skal en ny stor bebyggelse stå klar til ibrugtagning i den kommende bydel på Carlsbergs tidligere bryggerigrund i Valby.

Med en storstilet arkitektkonkurrence tager Carlsberg Ejendomme nu det første skridt mod en realisering af planerne for den del af grunden, der går under betegnelsen ”Stationsområdet”.

Planer for bebyggelsen
Planerne for Stationsområdet omfatter en samlet bebyggelse på minimum 80.000 m² med bl.a. et 100 meter højt tårnhus og en sammenbygning med den eksisterende fredede bygning ”De hængende haver” på 7.500 m².

Komplekset skal efter planen indeholde ca. 54.000 m² til undervisningsformål og ca. 14.000 m² boliger (heraf 12.000 m² i tårnhuset). Dertil kommer ca. 7.000 m² i stueetagen til dagligvarebutik, detailhandel, caféer og lignende samt ca. 5.000 m² til erhverv.

Endelig skal der etableres en 30.000 m² stor parkeringskælder i to etager, som placeres i terræn.

3-5 teams udvælges i prækvalifikation
Carlsberg Ejendomme oplyser, at ansøgerne skal organiseres i teams á 4-6 ligestillede arkitektvirksomheder med én samlet udvalgt ansvarsperson fra en dansk arkitektvirksomhed. Denne person vil både i konkurrenceforløbet samt i det efterfølgende projektforløb fungere som projektleder for det samlede arkitektteam.

Fristen for anmodning om prækvalifikation er den 18. maj 2011, og Carlsberg Ejendomme forventer herefter at udvælge 3-5 teams, der skal konkurrere om den samlede kontrakt for arkitektrådgivningen. Kontrakten vil omfatte dispositions- og projektforslag samt forprojekt med en option på projektering af hovedprojekt samt projektopfølgning.

Det forventes, at vinderen af proceskonkurrencen offentliggøres den 4. juli 2011.

Projekteringstidsplan
• Udarbejdelse af dispositionsforslag og projektforslag forventes påbegyndt juli 2011

• Udarbejdelse af forprojekt forventes påbegyndt oktober 2011

• Udarbejdelse af hovedprojekt forventes påbegyndt januar 2012

• Forventet ibrugtagning af undervisningsinstitution juli 2015.

• Forventet ibrugtagning af øvrige bygninger juli 2016.

Vision for Carlsberg Byen
Carlsbergs vision for den nye bydel er at skabe en aktiv og varieret by i et naturligt samspil med den øvrige bebyggelse, hvor bydelens historie fastholdes, samtidig med at nye principper for livet i den moderne by indtænkes. Dette skal ske blandt andet ved en bevidst fortætning og en klar prioritering af de karakterfulde byrum og pladser for derigennem at videreudvikle den klassiske by i en levende og moderne nyfortolkning.

I forhold til udviklingen af Stationsområdet er det hensigten, at det vindende arkitektteam og den vindende landskabsarkitekt, gennem et indledende og opfølgende tæt samarbejde, opnår en sammenhæng i det arkitektonisk udtryk for bygning og byrumsflade - og dermed skaber den arkitektoniske helhed, der udtrykker visionen.

Det er af stor betydning, at facaderne i Carlsberg Byen nedbrydes i mindre enheder, der forholder sig til en velkendt klassisk byskala. Enhederne, kaldet byhuse, tegnes af forskellige arkitektrådgivere i teamet i et tværfagligt samarbejde. Derved sikres en arkitektonisk diversitet i facadeudtryk samtidig med, at en overordnet helhed og funktionssammenhæng kan forfølges. Udviklingen af de enkelte byhuse skal først og fremmest forholde sig til de tilstødende by- og gårdrum og dernæst til nabobygninger – såvel de eksisterende som dem, der er under projektering.

Området skal rumme byhuse af varierende størrelse, funktionsblanding og henvendelse til såvel indre som ydre byrumsforløb og bygningshøjder. Alle arkitektvirksomheder i teamet skal levere høj arkitektonisk kvalitet, så det endelige kompleks tydeligt fremstår som tegnet af forskellige arkitektvirksomheder.

Læs mere på www.arkitektforeningen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078