23948sdkhjf

Renovering til 700 mio. kroner får grønt lys

Beboerne sagde onsdag ja til Sundby Hvorup Boligselskabs plan for en omfattende renovering af 818 boliger.
Efter mere end to års forberedelse blev det den 13. april bestemt, at Sundby Hvorup Boligselskab kan gå videre med en omfattende renoveringsplan, hvor 818 boliger i Nørresundby skal renoveres for 700 mio. kroner.

212 beboere var mødt op for at stemme, og langt de fleste var positivt stemte over for projektet. Efter bare 45 minutter var beslutningen således truffet med et markant flertal:

- Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde nogle attraktive og fremtidsikre boliger. Det kommer vi til at gøre i Løvvangen efter renoveringen, siger formand Hans Bøyen Christensen.

Indledes i sommeren 2012
Renoveringen skal fremtidssikre boligerne i Løvvangen med nye installationer, facader, vinduer, tage, indgangspartier og elevatorer. Hele området får desuden et markant løft med etableringen af en såkaldt ’Sundhedssti’, der skal være udgangspunkt for idræt, hygge og samvær.

De grønne områder bliver nytænkt, så livet også kan rykke udenfor, og så bliver der bygget et helt nyt beboer- og aktivitetshus. Desuden er der planer om at etablere en miljø- og genbrugsbutik i området.

Landsbyggefonden støtter renoveringen, så huslejen kun kommer til at stige beskedent sammenholdt med omfanget af projektet. Renoveringsarbejdet skal nu sendes i udbud, og de første håndværkere ventes at gå i gang i sommeren 2012.

Fakta om projektet
• Løvvangen er en afdeling i Sundby- Hvorup Boligselskab og med sine 818 boliger og 1.880 beboere den største almene boligafdeling i Aalborg Kommune.

• Løvvangen har i dag en af de laveste kvadratmeterpriser for lejeboliger i Region Nordjylland.

• Løvvangen er bygget i 1967-1972 og bliver i dag karakteriseret som: “meget slidt“.

• Renoveringen af Løvvangen er en del af en samlet indsats, der kaldes for ”Løvvangsprojektet”. Det består af fire delindsatser, der skal indgå i et tæt samspil med hinanden; en beskæftigelsesindsats, en børn- og ungeindsats, en sundhedsindsats samt en fysisk renovering af bebyggelsen med visioner om et løft af det nære lokalmiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094