23948sdkhjf

Kendt husbygger afslører nyt forretningsområde

- Vi vil være landets førende, lyder ambitionen.

Danhaus vil være den største aktør på markedet for bofællesskaber. Så klar er udmeldingen fra Johannes Schmith, der er administrerende direktør hos den sydvestjyske husbygger.

Danhaus har siden 2011 bygget bofællesskaber. Sidste måneds nyhed om, at virksomheden ikke længere vil bygge dyre enfamiliehuse opvejes derfor direkte at et øget fokus på bofællesskaber, som matcher Danhaus’ produktionsgange bedre.

- Vi bruger for meget tid og energi på at bygge store og håndtegnede huse. Vi vil derfor fokusere på det, vi er allerbedst til: At bygge bofællesskaber, rækkehusbyggerier – som også skaber fællesskaber – og så de huse, vi allerede har i vores katalog. På den måde udnytter vi bedst vores kompetencer og vores produktion, siger Johannes Schmith.

Se tallene: Så meget tjener de store husbyggere

Væksten fortsætter hos landets største husbyggere, der dog satte tempoet ned i 2017 sammenlignet med det foregående regnskabsår.

Det viste en brancheanalyse fra Licitationen - Byggeriets Dagblad i sidste måned.

Læs hele brancheanalysen her.

Tallene taler for sig selv
Han understreger, at Danhaus ikke ændrer satsningsområde alene for produktionens skyld. Den primære årsag er naturligvis efterspørgslen, som kun vil stige, hvis man spørger direktøren.

- Tiden og tallene taler for sig selv. Interessen for at bo sammen med andre vil bare fortsætte med at stige, og vi har planer om at sætte os solidt på markedet for bofællesskaber, siger Johannes Schmith med henvisning til tal fra Danmarks Statistik.

De viser, at antallet af voksne, der bor i ”andre husstande bestående af flere familier”, er steget med 45 procent i løbet af de seneste 10 år – fra 451.000 i 2007 til 655.000 sidste år. Samtidig lever 1,6 millioner danskere som enlige, hvilket svarer til 37 procent af alle landets voksne.

Et fællesskab for alle
Johannes Schmith forventer at komme til at bygge endnu flere rækkehuse og bofællesskaber i de næste fem år. Og han oplever, at ejendomsinvestorer og ejendomsudviklere har stor interesse i bofællesskaberne, som i Danhaus’ vision er mere mangfoldige end 1970’ernes kollektiver og nutidens ollekoller.

- Vi tror på, at fællesskabet appellerer til alle. Derfor har bofællesskaber for mennesker i alle aldre en stor fremtid, fordi diversiteten giver en masse glæde og værdi til den enkelte. Tænk bare på den travle børnefamilie, der ikke behøver tænke på mad hver dag, fordi der ofte er fællesspisning eller den ældre, der pludselig har mange omkring sig i stedet for at sidde og vente på, at børnebørnene kommer på besøg, siger Johannes Schmith.

Danhaus har på nuværende tidspunkt har 150-200 huse under opførsel og 700 i ordre.

Læs også: Danhaus dropper dyre enfamiliehuse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172