Fem alternativer til omstridt kæmpebyggeri
Oprindeligt skulle der bygges cirka 2.400 nye boliger på den sydøstlige del af Amager Fælled.
Men i 2017, kort før kommunalvalget, blev planerne skinlagt efter voldsomme borgerprotester. Det byggeri skulle ellers indbringe kommuneselskabet By & Havn to milliarder kroner, som man skyldte for metroen.
Derfor har politikerne sat forvaltningen i sving med at finde alternative byggegrunde. Mandag er den længe ventede undersøgelse netop offentliggjort.
Københavns Økonomiforvaltning har efter at have undersøgt alle kommunens cirka 2.500 byggegrunde fundet frem til fem alternativer, som opfylder byggekravene.
I fire ud af fem scenarier er arealer på Amager Fælled stadig i spil. Her er tale om campingarealet på Amager Fælled og det østlige areal ved Amager Fælled Nord.
Det er formanden for Amager Fælleds Venner, der kæmper imod bebyggelse på Amager Fælled, Steffen Rasmussen, utilfreds med.
- I hovedparten af løsningerne kigger forvaltningen på Amager Fælled. De går meget efter at finde penge, men vi mener, at naturen har større værdi, end man kan godt gøre, siger han til TV 2 Lorry.
- Som udgangspunkt kan vi ikke acceptere scenarierne. Mister vi naturen nu, vil det blive dyrere at genoprette i fremtiden, siger Steffen Rasmussen.
Det eneste scenarie, der ikke inkluderer Amager Fælled, er et kludetæppe af byggegrunde spredt ud over hele København blandt andet i Tingbjerg, Bellahøjmarken og et areal øst for Bådehavnsgade i Sydhavnen.
Det er nu op til politikerne at beslutte, hvor der skal bygges, men alle scenarier forudsætter statslig lovgivning.
rg