23948sdkhjf

Realdania vil udvikle almene boligområder

Med en kampagne til 100 millioner vil Realdania, AlmenNet og Boligselskabernes Landsforening over de næste 5 år støtte projekter, som kan nytænke og udvikle de almene boligområder.
Realdania har indledt et samarbejde med AlmenNet og Boligselskabernes Landsforening om en kampagne, som med strategisk fokus på social bæredygtighed skal nytænke de boligsociale faciliteter i almene bebyggelser. Realdania afsætter 100 mio. kr. til kampagnen.

- Vi håber med denne kampagne at kunne være med til at skabe en ny udvikling af boligsociale tiltag i de kommende år. Og der er nok at tage fat på. Tiden er mange steder løbet fra beboerfaciliteterne, græsplænerne ligger øde hen, og der er ingen sammenhæng til livet i de omkransende byområder, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania, og fortsætter:

- Ambitionen er at styrke både beboernes og organisationernes kreative involvering i at skabe sociale drivere og demonstrationsprojekter, hvor der tænkes nyt, hvor der skabes ny dynamik, og hvor den sociale sammenhængskraft styrkes i de almene boligbebyggelser.

Femårigt forløb med flere udbudsrunder
Kampagnen er under forberedelse, og hovedtanken er, at man ved at udvikle de fysiske rammer kan skabe bedre mulighed for en positiv udvikling af områdernes kvaliteter og mange uforløste ressourcer, områdernes omdømme og ikke mindst beboernes oplevelse af at bo godt og trygt.

I tidsrummet 2011-2016 igangsætter Realdania to-tre udbudsrunder, hvor kreative beboere og andre kan byde ind med ’den vilde idé’, samtidig med at boligafdelinger, boligorganisationer og kommuner kan søge støtte og medfinansiering til at idéudvikle og realisere større demonstrationsprojekter. Den første udbudsrunde forventes at finde sted i efteråret 2011.

Kampagnen vil blive organiseret med et projektsekretariat, en styregruppe og et fagligt kontaktforum, der skal bidrage med videns deling. Styregruppen består af projektleder i Realdania Karen Skou, formand for Boligselskabernes Landsforening Palle Adamsen, byggedirektør og formand for AlmenNet Rolf Andersson og direktør Jørgen Mejlgaard, boligforeningsrepræsentant.

Projektsekretariatet indlejres hos AlmenNet og varetages af Kuben Management.

Fakta om kampagnen
I de 2-3 udbudsrunder kan der søges økonomisk støtte til projekttyperne den vilde ide og demonstrationsprojekter.

Den vilde ide har en en økonomisk ramme på 15 mio. kr., og støtten er maksimalt 500.000 kr. Denne kan søges af boligområdernes ildsjæle. Der er ikke krav om medfinansiering.

Til Demonstrationsprojekter har Realdania afsat 6 mio. kr. til finansiering af projektudvikling og 70 mio. kr. til medfinansiering af realisering af demonstrationsprojekter. Disse projekter skal søges af boligorganisationer og boligafdelinger i samarbejde med kommunerne. Vilkårene for støtten vil blandt andet være, at der tilvejebringes finansiering fra anden side til selve realiseringen på minimum 50 procent af de samlede omkostninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109