23948sdkhjf

Kommune efterlyser håndværkere

I Middelfart arbejder kommunen på et partnerskab med lokale håndværkere og energiselskaber. Det skal bane vej for en ny tilskudspulje, som kan sætte gang i den lokale energirenovering.
Kolde vintre og udsigt til stigende energipriser er i sig selv et godt argument for at energirenovere boligen, men nu kan borgerne i Middelfart se frem til at få tilskud til deres projekter.

Borgmester Steen Dahlstrøm har netop fremlagt planerne for en unik ordning, der i en begrænset periode vil yde tilskud til energirenoveringer af private boliger i kommunen:

- Det er energiselskaber i Middelfart Kommune, der sammen med projektet ESCO Light vil give boligejerne et markant tilskud pr. sparet kWh, så længe pengene rækker i pilotprojektet. Det kan ene og alene lade sig gøre, fordi energiselskaberne vil være med til at kickstarte markedet for energirenoveringer, forklarer Steen Dahlstrøm.

Udover energibesparelser, tilskud og bedre indeklima peger borgmesteren på CO2-reduktioner og øget beskæftigelse i byggebranchen som effekter af tiltaget.

Søger 20 håndværkere til partnerskab
Inden ordningen kan træde i kraft, skal der findes 20 håndværkere, der vil på kursus i at forvalte opgaven korrekt. Det skyldes, at der er opstillet skrappe kvalitetskrav til energibesparelserne:

- Kurset udvikles med Videncenter for Energibesparelser i bygninger, der sikrer kvalitet i uddannelsen og dermed håndværkernes viden om energibesparelser. Derefter vil håndværkerne være i stand til at gennemgå en bygning og fortælle folk, hvor meget energi de kan spare, og hvor meget de kan få i tilskud, fortæller Steen Dalsgaard.

Han tilføjer, at der snarest vil blive afholdt offentlige møder om mulighederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094