23948sdkhjf

Optimismen er ikke set større i 10 år

Bygge- og anlægsbranchen har positive forventninger til både omsætning og beskæftigelse i starten af året.

Det fremgår af de nye konjunkturindikatorer fra Danmarks Statistik. I den sammensatte konjunkturindikator ligger bygge- og anlægsbranchen for anden måned i træk på 0, hvilket er det højeste niveau siden januar 2008.

- Der er sibirisk kulde udenfor. Men varmen breder sig i skurvognene og i kranernes førerhuse. Således har byggeriets konjunkturbarometer både i januar og februar haft en nettoværdi på nul. Og det er første gang i 10 år, at byggeriets sammensatte konjunkturindikator ikke er negativ, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

De fleste virksomheder angiver fortsat mangel på arbejdskraft som den største udfordring. Andelen er dog faldet fra 25 til 23 procent, men det kan måske forklares med vejret.

- Selvom barometret er korrigeret for normale sæsonudsving, kan det ikke afvises, at vinterperioden spiller ind. 1. kvartal er traditionelt det mindst travle i bygge- og anlægsbranchen, så der er ingen grund til at tro, at udfordringen med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft er ved at gå væk af sig selv. Den er kommet for at blive, men det er også en mere positiv udfordring end hvis, der ikke var nok at lave, siger Bo Sandberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078