23948sdkhjf

Nedgang i byggeriet flader ud

Efter en kraftig nedgang i starten af 2010 ligger omsætningen i det seneste kvartal blot 1,5 % under omsætningen i den tilsvarende periode i 2009.
Selvom bygge- og anlægsbranchen fortsat ligger under tidligere års omsætning, så tyder tallene på, at det frie fald i bygge- og anlægsbranchen ved at stoppe.

Det konkluderer Dansk Byggeri på baggrund af en ny analyse:

- Hvor vi over en 12 måneders periode har set en omsætning i bygge- og anlægsbranchen på knap 13 % under omsætningen i den tilsvarende periode ét år tidligere, ser vi nu at omsætningen fra september 2010 til november 2010 ligger blot 1,5 % under omsætningen i samme periode i 2009, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm.

Ifølge Dansk Byggeri kan den lave omsætning i starten af 2010 sandsynligvis forklares med det hårde vintervejr, der udskød en masse opgaver til senere på året.

- Det er også årsagen til den fremgang, vi således så senere på året. Efter vi er kommet forbi dette udsving, kan vi således se, at omsætningen ser mere stabil ud, lyder vurderingen.

Smitter af på beskæftigelsen
Faldet i omsætningen har medført, at beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen på årsplan er faldet med 11.600 personer, hvilket svarer til knap 8 %.

Den senere tids fremgang betyder dog samtidig, at beskæftigelsen er steget med 0,8 % fra 3. til 4. kvartal:

- Det tyder ligeledes på, at de store fald, vi har set i løbet af 2010, ikke bliver overført til et tilsvarende stort fald i 2011, vurderer Dansk Byggeri.

Find hele analysen på Dansk Byggeris hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344