23948sdkhjf

36 millioner til kampagne for energirenoveringer

Center for Energibesparelser går nu offensivt til værks i bestræbelserne på at få bolig- og ejendomsejere til at investere i energirenoveringer.
Energirenoveringer skal ind i de danske boligejeres bevidsthed. Den 1. marts lancerer Center for Energibesparelser derfor en ny kampagne, der har et budget på 36 mio. kroner:

- Kampagnen skal bearbejde holdninger, men det er et langt, sejt træk. Det er et område, hvor der kan være lang vej at gå fra at have de rigtige holdninger til at udføre konkrete handlinger, siger projektleder Anders Hjorth Jensen til Erhvervsbladet.

Ingen tilskud tilknyttet ordningen
Kampagnens synlighed skal bl.a. opnås via tv, tryk og reklamebannere på internettet. Samtidig oprettes en ny hjemmeside, der skal hjælpe private husejere, boligforeninger, udlejningsselskaber samt offentlige og kommercielle bygningsejere til at effektivisere og spare på energien.

Energirenoveringskampagnen opdeles, så nogle elementer målrettes boligejere, mens andre sigter mod at gøre ejere af større bygninger opmærksomme på energirenoveringer.

Kampagnen følges dog ikke op med nye tilskudsmuligheder til de boligejere, som vælger at følge de mange råd. Der er udelukkende tale om vejledning til økonomisk rentable og miljøvenlige energibesparelser.

Tilbyder overblik over faktiske totalforbrug
På hjemmesiden, som kampagnen tilknyttes, bygger anbefalingerne på den såkaldte beregningskerne Be06, der er udviklet af Statens Byggeforskningsinstitut:

- Vi skal som offentlig myndighed sikre, at vores beregninger, og de resultater og besparelsesforslag, forbrugerne får, bygger på data af høj standard og er blevet til i uafhængigt regi og fri af kommercielle interesser. Derfor bruger vi Be06, som er den offentlige standard. Den bruges også som udgangspunkt for Energimærkningen, byggetilladelser mv. og sikrer, at der er gennemsigtighed i beregningsgrundlaget, siger Christian Lüders, kommunikationschef ved Center for Energibesparelser.

Be06-beregningerne suppleres med data fra blandt andet BBR-registeret, Kort & Matrikelstyrelsen samt andre statistiske oplysninger, der genereres i forhold til den konkrete boligs udgangspunkt. Fokus er således på det faktiske totalforbrug, uanset hvilken varmekilde man har, og uanset hvilken boligtype man bor i.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111