23948sdkhjf

PBU og PFA bygger 156 boliger med udsigt til Kronborg

Der er nu taget første spadestik til første etape af de moderne fiskerleje, Kronborg Strand, der består af i alt 156 nye boliger

Pædagogernes Pension, PBU og PFA Pension tog mandag sammen med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær det første vigtige spadestik til første etape på et nyt boligprojekt, Kronborg Strand. Byggeriet ligger på en af Danmarks mest attraktive beliggenheder på kysten nordvest for Helsingør.

De i alt 156 nye boliger, der bliver fordelt på i alt 24 huse, får direkte udsigt til  Kronborg Slot. Navnet Strand er ikke tilfældigt. De i første omgang 44 ejerboliger i bebyggelsen kommer til at ligge på selve stranden, og man får strandmiljø og sand mellem tæerne, så snart man går uden for døren. Husene får adresse på selve "Strandpromenaden".

- Disse boliger er attraktive selv for københavnere, der ellers ikke havde i tankerne at flytte til Helsingør, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, der også ser et stort køberpotentiale i det nordsjællandske opland. 

Bygget op af mindre bygninger
Pædagogernes Pension, PBU købte strandarealet i udkanten af Helsingør tilbage i 2007 for 135 millioner kr., men finanskrisen satte en stopper for et planlagt etagebygger på området, da boligmarkedet kollapsede.

Ib Jansholt er glad for, at det nye projekt er bygget op af mange mindre bygninger i form af en moderne version af et fiskerleje frem for nogle store bygninger, som det oprindelige projekt lagde op til.

Bygmester Willy Rasmussen, WR Entreprise A/S, som er totalentreprenør på byggeriet, har været med helt fra starten.

- Vi ser nu frem til langt om længe at komme i gang med dette spændende og udfordrende byggeri. Det er ikke hver dag, man bygger huse, der går helt ned til stranden, og det stiller store krav til alle parter, siger Willy Rasmussen.

Unik beliggenhed
For arkitektfirmaet Arkitema har opgaven med at tegne Kronborg Strand også været en interessant udfordring, fordi byggeriet på grund af sin unikke beliggenhed ikke på nogen måde måtte genere i forhold til Kronborg.

- Der bliver tale om elegante og skulpturelt enkle træhuse, der vinkler sig i forhold til hinanden og sikrer en levende by med gode udsigts- og lysforhold. Her er man altid tæt på lyset og den storslåede udsigt, som er karakteristisk for stedet, siger arkitekt og seniorpartner Poul Schülein, Arkitema, der er hovedansvarlig for projektet

Kuben Management er bygherrerådgiver på Kronborg Strand. Bag projektet ligger blandt andet en stor analyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale og analyseret målgruppernes boligbehov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11