23948sdkhjf

Fra sukkerfabrik til moderne rådhus

Efter i to års arbejde melder MT Højgaard, at Assens Rådhus nu er klar til indflytning.
Assens Kommune er nu klar til at rykke ind i Daniscos gamle sukkerfabrik, der over de seneste to år har været under omdannelse til rådhus.

Ombygningen, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, har kostet cirka 88 mio. kroner og er gennemført med MT Højgaard som entreprenør.

Begejstret projektleder
Assens Kommune har stillet store krav til projektet, hvor den bevaringsværdige bygning skulle omdannes til et moderne, funktionsdygtigt rådhus, som bevarer sit oprindelige industrielle præg.

Det færdige resultat opfylder alle krav, så det er en begejstret projektleder fra Assens Kommune, Ib Christiansen, der nu kan betragte det færdige resultat:

- Lokalerne har fået præcis det samspil, vi var ude efter, mellem en gammel bygning og moderne faciliteter, og vi glæder os meget til at flytte ind i kontorerne, siger han.

Lidt af et puslespil
Renoveringen af bygningen, som oprindeligt stammer fra 1884, er blevet ledet af projektleder Jørgen Rahbek fra MT Højgaard.

Han fortæller, at renoveringen har været en udfordrende opgave i krydsfeltet mellem gennemgribende renovering og bevaringsværdighed:

- Ikke mindst de synlige installationer har krævet sine håndværkere. Sådan en gammel bygning er jo fyldt med bjælker og søjler, som vi måtte trække udenom eller nedenunder for at bevare det oprindelige udtryk. Det har været lidt af et puslespil, fordi vi selvfølgelig samtidig skulle overholde alle nutidige krav, siger Jørgen Rahbek.

Planlægning tog højde for uforudsete udfordringer
Den gamle sukkerfabrik er kendetegnet ved, at bygningen indvendig er ét stort lokale med en central kerne, så det er muligt at se hele vejen fra stueetagen op til loftvinduerne i 2. sals højde.

Det har samtidig krævet en omfattende ombygning, blandt andet med nye indvendige etageadskillelser. For at løse den opgave lavede MT Højgaard et stort hul i den eksisterende facade, som derefter blev brugt som adgangsvej for både monteringskran og de nødvendige elementer.

Trods et omfattende planlægningsarbejde forud for, at arbejdet blev påbegyndt, blev det flere gange aktuelt at revidere planerne undervejs.

-Vi målte alt op og lavede detaljerede tegninger, før vi gik i gang. Alligevel måtte vi ændre på planerne flere gange undervejs. Heldigvis havde vi taget højde for det i vores planlægning, fordi der i sådan en gammel bygning altid vil dukke uforudsete ting op, så vi har faktisk fulgt tidsplanen hele vejen, forklarer Jørgen Rahbek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109