23948sdkhjf

Gefion Group søsætter sit hidtil største projekt

40.500 etagemeter til bolig og erhverv skyder nu op i København. Vandkunsten er arkitekt.

I 2020 skal et nyt blandet bykvarter med 24.630 etagemeter private boliger, 7.770 etagemeter almene boliger og 8.100 etagemeter erhverv stå færdigopført på Amager Strandvej med Amager Strandpark som nabo.

Bag planerne står Gefion Group, der opfører det omfattende projekt i seks etaper med Tegnestuen Vandkunsten som arkitekt på det meste. Første etape på 6.500 etagemeter og 69 boliger starter allerede om en måneds tid.

-Vi ønsker at skabe et attraktivt, grønt bykvarter med blandet bebyggelse, hvor bygningerne varierer i størrelser med små, intime byrum og grønne kiler, som skaber miljø og mulighed for mennesker at mødes, siger udviklingsdirektør Henrik Nissen i en pressemeddelelse.

Større erhvervsdel
De 8.100 etagemeter erhverv er fordelt på to etaper og er 20 procent af det samlede projekt. Erhverv er dermed en noget større andel end i Gefion Groups tidligere projekter.

- Den lidt større vægt på erhverv, primært serviceerhverv, afspejler en udvikling, hvor vi blander kortene og optimerer de muligheder, som beliggenhed og fysiske forhold gør muligt, forklarer Henrik Nissen.

Planerne for boligdelen omfatter familieboliger i forskellige størrelse, herunder både lejligheder og såkaldte town houses.

Parkering vil i stort omfang blive placeret i kælderen for at friholde området for biler og fremme rekreative formål og bynatur.

Hidtil største projekt
Gefion Group har udviklet på projektet i godt 2½ år i samarbejde med de omkringliggende grundejere.

Oprindeligt købte selskabet Amager Strandvej 58 og deltog efterfølgende i arbejdet med den lokalplan, der blev endeligt vedtaget i foråret 2017.

Siden har Gefion Group tillige købt naboarealerne af henholdsvis De Forenede Ejendomsselskaber og Dansk Merchant Capital og råder dermed nu samlet over byggeret til 40.500 etagemeter.

Det gør Amager Strandvej-projektet til det hidtil største i Gefion Group-regi – foran Rødovre Port på 37.500 etagemeter, som ligeledes igangsættes i år.

Gode til udvikling
Grundkøbene løber op i cirka 370 mio. kroner og er finansieret dels ved egenkapital og dels ved udstedelse af obligationer.

Den kommende projektfinansiering på 6-700 mio. kroner kan ske på flere måder, og både private og institutionelle investorer kan komme i spil, fortæller adm. direktør Thomas W. Færch:

- Vi udvikler ikke til egen portefølje. Vi forventer, i lighed med vores andre projekter, at sælge boligerne i takt med, at de færdiggøres. Dette projekt kan indeholde både udlejningsboliger og ejerboliger. Den nærmere fordeling heraf er endnu ikke fastlagt, siger han og tilføjer:

-Vi har fokus på udvikling, og det har vi bevist, vi gode til!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094