23948sdkhjf

Kokkedal-projekt vinder klimapris

Klimatilpasning Kokkedal modtager Danvas og Realdanias Klimapris 2017 for at være nytænkende

Projektet "Klimatilpasning Kokkedal" har været nytænkende inden for klimasikring af et by- og boligområde.

Med den begrundelse er projektet tildelt Dansk Vand- og Spildevandsforening (Danva) og Realdanias klimapris 2017

I alt 15 projekter fra hele landet var indstillet til prisen. Juryens motivation for at vælge Klimatilpasning Kokkedal som dette års vinder lyder blandt andet på, at det er et projekt af høj og nytænkende standard for klimasikring i et by- og boligområde.

Derudover har projektet stor synlighed og gennemslagskraft. Mange beboere og andre aktører har desuden deltaget aktivt undervejs i det lange projektforløb - helt i tråd med nogle af klimaprisens centrale kriterier.

Klimaprisen

Danva og Realdanias Klimapris skal fremhæve klimatilpasningsaktiviteter og anderkende projekter – og ildsjælene bagved – der bidrager til at tilpasse den danske vandsektor til nye klimatiske forhold. Ønsket er, at Danva og Realidanias Klimapris er med til at skabe dialog og samtale om klimaforandringer og klimatilpasning, først og fremmest i vandsektoren, men også i den danske offentlighed.
Kilde: Danva

Kokkedal ligger i Fredensborg Kommune, og projektområdet dækker en 69 hektar stor bydel med et grønt ådalsområde, skole, plejecenter, hal, indkøbscenter og boligområderne Ege-dalsvænge, Byengen, Nordengen, Skovengen og Engen.

Der bor cirka 3.000 mennesker i projektområdet. Projektets økonomi er på cirka 145 mio. kroner, og det forventes at være endeligt afsluttet i 2018.

Akut udfordring er løst
Men allerede nu har man etablereret ny infrastruktur og regnvandstekniske løsninger, der kan tilbageholde regnvand, så mange grønne områder og byrum er omdannet til nye, rekreative oaser i et byområde.

Visionen med Klimatilpasning Kokkedal er at bruge klimatilpasningen som en mulighed for at binde Kokkedal bedre sammen, skabe nye aktive byrum og styrke bylivet.

- Med projektet kan hele området glæde sig over, at en akut klimamæssig udfordring er løst. Samtidig er der skabt unikke møde- og aktivitetssteder for beboerne, der kan medvirke til at binde byen bedre sammen. Projektet er derfor et flot eksempel på, hvordan klimatilpasning kan spille sammen med mennesker i byområder og både giver konkret nytte og anvendelse. Projektet er blevet til tæt på borgerne, og vi håber, mange kommuner vil lade sig inspirere af projektet og de løsninger, der er valgt i Kokkedal, siger Danvas direktør Carl-Emil Larsen i en pressemeddelelse.

Rekreative elementer
Juryen noterer desuden, at med projektet har bydelen fået løsninger, der både forsinker vandet og byder på rekreative elementer, så beboerne har fået nye attraktive uderum til leg og ophold. Projektet giver konkret nytte og anvendelse for klimatilpasning ved at styrke samspillet mellem klimatilpasningstiltag og mennesker i byområdet.
brahe

Klimatilpasning Kokkedal

Klimatilpasning Kokkedal består af 40 anlæg fordelt på 69 hektar. Det samlede budget var på 145 mio. kroner.
Anlæggene i byen er dimensioneret til at kunne håndtere fem års-hændelser. Vandet føres herfra videre til bassiner tæt ved åen, som er dimensioneret til 20 års-hændelser.

Parterne bag projektet er :
- Fredensborg Kommune
- Boligselskabet Ab Hørsholm Kokkedal
- Boligforeningen 3B
- Realdania
- Lokale og Anlægsfonden
- Landsbyggefonden
- Fredensborg Forsyning A/S
- Statens Kunstfond

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094