23948sdkhjf

Allerød stævnes for ugyldig lokalplan

Borgergruppen imod en asfaltfabrik mener, at lokalplanen for Farremosen er ugyldig.

Onsdag eftermiddag modtog byretten i Hillerød en stævning rettet imod Allerød Kommune.

Den kommer fra gruppen af utilfredse borgere, der kæmper med næb og kløer imod Pankas’ planer om at opføre en asfaltfabrik i Allerød. Kommunen stævnes, fordi borgerne mener, at lokaplan 3-392, der gælder for erhvervsområdet ved Farremosen, ikke er gyldig.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Strider mod Fingerplan
Ugyldigheden påberåbes, fordi lokalplanen ifølge borgerne og deres advokat Mikkel Kaastrup strider imod Fingerplan 2013, som den ellers skal bygge på.

- I Fingerplan 2013 står der, at erhvervsområdet ved Farremosen er forbeholdt transport- og logistik-virksomheder. Deri ligger, at man ikke må lægge virksomheder med særlige beliggenhedskrav - de såkaldte klasse 6-7 virksomheder - i området. Men så sker der af uvisse grunde det, at Allerød Kommune i 2017 alligevel laver en lokalplan, som siger, at der også kan ligge virksomheder med særlige beliggenhedskrav, siger Mikkel Kaastrup.

Klogt at vente
I stævningen står der blandt andet:

"Såfremt lokalplan 3-392 er ugyldig, vil byggetilladelse til virksomheder med særlige beliggenhedskrav være udelukket, indtil der kommer klarhed over plangrundlaget. Tilsvarende vil det formentlig være ansvarspådragende for sagsøgte, hvis den alligevel giver byggetilladelse til virksomheder med særlige beliggenhedskrav, mens sagen om ugyldighed verserer, eller hvis lokalplanen findes ugyldig."

- Det vil være klogt af kommunen at vente med at give byggetilladelse til Pankas. Giver de den, og viser det sig, at lokalplanen er ugyldig, risikerer kommunen at tabe et erstatningssøgsmål, siger Mikkel Kaastrup.

Han vurderer, at der nemt går et års tid, før den retssag, der vil følge i halen på stævningen, er afgjort.

En grøn kommune går i sort
Formelt set er det grundejerforeningen Damgårdshave, der har indgivet stævningen. Den består af nogle af de boliger, som bliver allermest berørt af aktiviteterne på Farremosen. Men stævningen kommer sådan set fra hele borgergruppen, fortæller dens talsmand Thomas Frisch.

- Vi kan se, der ikke er politisk opbakning til at få undersøgt hele forløbet, endsige vente på svar på det brev, man enstemmigt besluttede at sende til erhvervsministeriet, hvilket vi er totalt uforstående overfor. Derfor har vi nu ikke andre valgmuligheder end at stævne Allerød Kommune, siger Thomas Frisch.

- Når det så er sagt, håber vi til det sidste, at alle partier, til trods for de uenigheder der måtte være, alligevel vil tage ansvar og trække §14-kortet. Om ikke for vores skyld, så for Allerøds, vores vands og vores fremtids skyld.

Skal have vendt alle spørgsmål
Til nyheden om stævningen siger borgmester Jørgen Johansen:

- Når vi får en stævning, må vi jo forholde os til den. Lige nu har vi kun hørt om den i pressen, så det er svært at vide, hvad den reelt drejer sig om. Men når vi modtager den, agerer vi professionelt på den, som vi gør på alle andre ting.

Han fortæller desuden, at den konservative gruppe har aftalt at mødes torsdag aften for at forberede sig på byrådsmødet fredag morgen.

- Og der vil stævningen være en naturlig ting også at drøfte. Det er så alvorlig en sag, at vi skal bruge den tid, der skal til, for at vi er 100 procent sikker på, at det, vi gør, er det rigtige. Det kræver at vi får vendt alle spørgsmål.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093